Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Akredite oldu

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Akredite oldu

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Akredite oldu

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Akredite oldu

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Akredite oldu
31 Ocak 2015 - 08:21


* Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (KTSO) yer aldığı, geçen yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 10. Dönem 39 Oda/Borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1, 2, 5 ve 7. Dönem’den 54 Oda/Borsa, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.





* Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nın da (KTSO) yer aldığı, geçen yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 10. Dönem 39 Oda/Borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1, 2, 5 ve 7. Dönem’den 54 Oda/Borsa, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.


HABER MERKEZİ


Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Akredite olmaya hak kazandı. Akredite Belgesi’ni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık KSTO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş’a verdi.?


Kırklareli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Kırklareli TSO Meclis Başkanı Erdoğan Semerci, Oda Genel Sekreteri Nermin Makaraç ile Akreditasyon Sorumlusu F. Merve Gelep’in katıldığı Akredite Belgesi Teslim Töreni’nde Kırklareli TSO Akredite Belgesi aldı. Sadece başarılı olan Oda/Borsa’lara verilen belgeyi aldığı için mutlu olan Çetintaş; “Tüm hızımızla çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.


* Hisarcıklıoğlu; “Girişimci sayısı artmalı”


Türkiye'nin zenginleşmek istediğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu bunun için girişimci sayısının artması gerektiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmasında;


“Türkiye'nin 76 milyon nüfusu ve 1,5 milyon girişimcisi var. Japonya'nın 127 milyon nüfusundan 6 milyon girişimcisi var. Türkiye'nin Japonya seviyesine gelebilmesi için girişimci sayısının artması gerekiyor. Biz girişimciliği son 30 yılda keşfettik. İsraf ve haram kültüründen geliyoruz. Nüfusumuzun yarısı kadın ama kadınların toplam 1,5 milyon girişimci içindeki yeri yüzde 5'ler seviyesinde. Nüfusun yarısı kadın. Ancak girişimci sayımızın yüzde 5'i kadın olacak. İş gücüne katılımda yüzde 29'larda ama girişimcilik konusunda noksanlık var” dedi.


Başkan olduğunda sadece 5 Oda ve Borsa’nın profesyonel çalışanlarının İngilizce okuyup yazabildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibarıyla ise 355 Oda ve Borsa’nın çalışanlarının İngilizce okuyup yazabilir hale geldiğini ifade etti. Geçen zaman içinde oda ve borsalarda bunun gibi birçok dönüşümü gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu; "Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım" dedi.


* Bakan Işık; “Faizler artık yatırımcımızın önünde engel olmaktan çıkmalı”


Geçen yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 10. Dönem 39 Oda/Borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1, 2, 5 ve 7. Dönem’den 54 Oda/Borsa, TOBB İkiz Kuleler'de düzenlenen törenle sertifikalarını aldığı törenin açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, artık Türkiye'de sadece otellerinin değil, ülkenin geleceğine hizmet eden Oda ve Borsaların da 5 yıldızlı hizmet verdiğini söyledi. 


Türkiye’nin son 12-13 yılda çok önemli mesafe kat ettiğini dile getiren Işık, birçok alanda artık 2002 ile kıyaslama yapmadıklarını ifade etti. Işık, bu başarının da özel sektörle yapılan işbirliği sayesinde yakalandığını vurguladı. Bu anlayışın her alanda meyvelerini topladıklarını aktaran Işık, şunları kaydetti:  


“Faizlerin artık yatırımcımızın önünde engel olmaktan çıkması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak en önemli arzumuz. Bu noktada Merkez Bankamızın da gereken adımları daha cesaretle atacağına inanıyorum. Artık sigara kağıdına not alan siyasetçi yok. Faizlerin artık yatırımcımızın önünde engel olmaktan çıkması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak en önemli arzumuz. Bu noktada Merkez Bankamızın da gereken adımları daha cesaretle atacağına inanıyorum.


Oda ve borsa başkanlarımızla mart ayında yine burada bir toplantı yaptık. Bu toplantıda Bakanlığımızla ilgili talep içeren 49 madde ortaya kondu. Her birini çalışma arkadaşlarım tek tek not aldı ve biz, sürekli bu 49 maddeden kaçı hayata geçti diye inceledik. Şu ana kadar 24 madde hayata geçti. Bazı maddelerde görüşümüz olumsuz, uygulanabilir bulmadığımız maddeler var. Diğer maddelerin de şu anda üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Artık sigara kağıdına not alan siyasetçi yok. Artık Bakanla birlikte bürokrasi, her ağızdan çıkanı not ediyor ve mümkün olan her türlü çalışma yapılarak, taleplerin makul olanları hayata geçiriliyor." 


Bu yaklaşıma örnekler de veren Işık, sanayicilerden gelen istek üzerine OSB'lerdeki taban alanı kısıtlamasını kaldırdıklarını söyledi. (Berkay Çamlı)