Kırklareli Kocahıdır İlköğretim’deki karne törenine katılan Başkan Çağlayan öğrencilere Karne Hediyesi dağıttı

Kırklareli Kocahıdır İlköğretim’deki karne törenine katılan Başkan Çağlayan öğrencilere Karne Hediyesi dağıttı

Kırklareli Kocahıdır İlköğretim’deki karne törenine katılan Başkan Çağlayan öğrencilere Karne Hediyesi dağıttı

Kırklareli Kocahıdır İlköğretim’deki karne törenine katılan Başkan Çağlayan öğrencilere Karne Hediyesi dağıttı

Kırklareli Kocahıdır İlköğretim’deki karne törenine katılan Başkan Çağlayan öğrencilere Karne Hediyesi dağıttı
26 Ocak 2013 - 09:43

* Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, ziyaret ettiği Kocahıdır İlköğretim Okulu öğrencilerine yarıyıl hediyesi dağıttı. Karnelerini almadan önce Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, çocuklara bizzat hediyelerini kendi verdi.










HABER MERKEZİ


Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan 2012-1013 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ilk yarısının sona ermesi dolayısıyla Kocahıdır İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenine katılarak hediye dağıttı. 25 Ocak 2013 Cuma günü saat 10.00’da düzenlenen törene Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Tülüş’te katıldı. 


Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, okulda bütün sınıfları gezerek öğrencilerin karne sevincine ortak oldu. Öğrencilerin isteğiyle fotoğraf çektiren Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanmış olan hediyeleri öğrencilere dağıttı. 


Başkan Çağlayan öğrencilere yaptığı konuşmada; “Yarınlarımız olan siz değerli çocuklarımız bugün karne heyecanı yaşıyorsunuz. Bende Belediye Başkanı olarak sizlerin bu heyecanına ortak olmak istedim. Sizler için hazırlanmış olan hediyeleri verip, sizinle beraber olmaktan fazlası ile mutluyum. Ailelerinizi üzmeyerek tatilinizi en güzel şekilde geçirmenizi diliyorum” dedi.


Okul Müdürü Bayram Ali Çamdere’de törende yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:


 “2012-2013 Eğitim Öğretim Yılının 1.Kanaat Döneminin sonuna geldik.  Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yorucu çalışmaların ardından yoruldular. Siz sayın velilerimiz de çocuklarınızı okula hazırlamak, götürüp getirmek, ihtiyaçlarını karşılamak gibi çok önemli görevleri yerine getirdiniz. Sizler de yoruldunuz. Tatili hepimiz hak ediyoruz. Törenin ardından 08 Şubat 2013 tarihine kadar mola vereceğiz.


Okullar örgün eğitim kurumlarıdır. Buralarda yüz yüze eğitim yapılır. Eğitim faaliyetleri için bir araya gelen bireyler,  okul ortamında bir arada yaşamayı, birbirlerinin hukuklarına riayet etmeyi, sevgi ve saygı göstermeyi öğrenirler. Okullar kültürleşme ortamlarıdır. Kültür deyince ne anlıyoruz?  Okumak, araştırmak, öğrenmek, öğrendiklerinden yeni fikirler ortaya çıkarmak, bilgiyi hayatında kullanabilmektir. Bir toplum okul sayesindedir ki gelecek kuşaklara öğretilerini aktarır. Değişen dünyada her zaman şerefli yerimizi koruyabilmemiz için eğitim olmazsa olmazımız olmalıdır. Okulöncesi eğitimde de % 100 okullaşma hedefi için de tüm fedakârlıkları yapmak zorundayız. Küresel gelişmeler, donanımlı, nitelikli, onurlu, kendine güvenen, araştıran, öğrenen, seven ve sayan insanların olmasını zorunlu hale getiriyor. Saydığımız özellikleri taşımayan bireylerden oluşmuş olan toplumun, rekabetin en üst düzeyde yaşandığı günümüz dünyasında yeri olamayacaktır. 


Sayın velilerimiz, çocuklarınız için çok fedakârlıklar yapıyorsunuz. Haftanın beş iş günü çocuklarınızı okula hazırladınız. Onlardaki olumlu değişiklikler sizleri çok sevindirdi. Onların başarılarına çok sevindiniz. Başarısızlıklarında da üzüldünüz. Onlara hep destek oldunuz. Özellikle anneler çocukları için çok çalıştılar. Kar kış demeden çocuklarının başarısı için ter döktüler. O nedenle annelere özellikle çok teşekkür ediyorum. Annelere söyleyeceğim birkaç cümle daha var. Her çocuk özeldir. Çocuklarımızı hiçbir çocukla kıyaslamayalım. Onları, başarılı oldukları alanlarda teşvik edelim. Başarı zevkini tadabilecekleri alanlarda teşvik edersek eminim zayıf alanlarda da daha iyi olacaklardır. Onları koşulsuz sevin.  Karnelerinde göreceğiniz notlar için çocuğunuzun kişiliğine zarar vermeyecek şekilde durum değerlendirmesi yapın. 


Sevgili öğrencilerimiz. İstikrarlı bir şekilde ders çalışan arkadaşlarınızın karnelerinde çok iyi notlar var.  Onlar başarıyı hakkettiler. Hayalleri ve hedefleri için çalıştılar ve karşılığını görüyorlar. Bazı arkadaşlarınızın karneleri maalesef çok iyi değil. Derslerine zamanında çalışmadılar. Onlar da hüzünlü. Ancak o arkadaşlarınız, yarıyıl tatilini kritik dersler için planlı çalışarak eksikliklerini tamamlayabilirler. Tatilinizi hep oyunla geçirmeyin. Ders kitaplarının dışında çeşitli kitaplar okuyarak bilginizi, görgünüzü arttırın. İyi dinlenin. İkinci yarıyıla hazırlanın. Sekizinci sınıfta olan arkadaşlarınıza söylüyorum. Bu yıl SBS Sınavı’na gireceksiniz. Sınav için istikrarlı, planlı bir şekilde hazırlanın. Geleceğiniz için sıkı çalışın. Her gün en az dört saat sınava hazırlık çalışması yapın. Yapmaktan hoşlandığınız etkinliklerde de yer alın. Bu size yaşama zevki kazandıracaktır. Sizleri seviyorum. İyi bir tatil geçirmenizi diliyorum.  Sizlere sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (Savaş Eskici)