“Kırklareli gelecekte tarım kenti olabilir”

“Kırklareli gelecekte tarım kenti olabilir”

“Kırklareli gelecekte tarım kenti olabilir”

“Kırklareli gelecekte tarım kenti olabilir”

“Kırklareli gelecekte tarım kenti olabilir”
25 Şubat 2011 - 09:32

22. Vergi Haftası dolayısı ile Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası
Başkanlığı tarafından Kırklareli Defterdarlığı’na bir ziyaret
gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ
 24 Şubat 2011 Perşembe günü Kırklareli Defterdarı Mustafa Şahin’in makamında gerçekleşen ziyarete Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Yönetim kurulu Başkan Yardımcıları Gürkan Oras, Sebahattin Karalar, Meclis Başkanı Mehmet Sağ, Meclis Üyeleri Ahmet Atalay, Mehmet Ecer, Haldun Aydın, Nedim Çaloğlu ve Yönetim kurulu Üyesi Ersan Gürdal katıldı.
Başkan Çetintaş, Vergi Haftası dolayısı ile bir ziyaret yaptıklarını belirterek Defterdar Şahin’in Vergi Haftası’nın kutladı. Defterdar Şahin, kendilerine yapılan bu ziyaretten ötürü mutluluk duyduklarını belirterek, Kırklareli’de ticaretle uğraşan herkesin dayanışma ve iş birliği içinde olduğunu bu davranışı sergileyen tüm esnaf ve tüccarları ayrıca tebrik ettiğini belirtti.
“Çiftçi üzüm üretimine yönlenmeli”
Ziyarette güncel konular hakkında fikir alış verişi yapıldı. İlerleyen yıllarda Kırklareli OSB’de faaliyete geçmesi beklenen şarap fabrikası hakkında edilen sohbette esnasında konuşan Sebahattin Karalar, Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü’nün bu yatırımlar hakkında bilgisi olup olmadığını merak ettiğini, eğer bilgileri yoksa kendilerini bu konuda bilgilendirebileceklerini belirterek; “müdürlüğe bu yatırımlar hakkında bilgi verebiliriz, onlarda çiftçilere bu konularda bilgiler aktararak çiftçileri üzüm üretimine yönlendirebilirler. Böylece yapılması düşünülen yatırımlara üzümlerini satışı yapılır ve Kırklareli çitçisi kazanır.” şeklinde konuştu.
Gürkan Oras, ise şarap fabrikası olarak yatırım yapacak firmaların Kırklareli’deki çiftçilere teşvik vermesi gerektiğini belirterek; “Eğer düşünülen yatırım olmazsa çiftçi ürettiği üzümü satamaz ve daha fazla zarar ortaya çıkar. Kırklareli’deki üzüm üreticisi geçen yıllarda bol miktarda şaraplık üzüm yapmış fakat satamamıştı, malları elinde kalmasın diye uygun fiyatlardan Ankara üzüm satmak zorunda kaldılar.” şeklinde konuşarak, fabrikanın çiftçiye mutlaka teşvik vermesi gerektiğini belirtti.
“Kırklareli özel bir alanda bulunuyor”
Defterdar Şahin, aslında Kırklareli’de üzüm piyasasının mevcut olduğunu, Sebahattin bey’in dediği konunun üzerinde durulursa olumlu sonuçlara ulaşabilmenin mantıklı olduğunu ifade etti.
Kırklareli’nin geleceğinin tarım kenti olma yolunda olduğunu belirten Defterdar Şahin, birçok bölgede toprakların verimsiz kaldığını, fakat Kırklareli’nin bu anlamda şanslı olduğunu belirterek; “Ergene Nehri kirliliği çok ciddi sorunlar oluşturuyor. Kırklareli özel bir alanda bulunuyor. Kirlilikten çok uzak olan Kırklareli, Bulgaristan sınırına yakın ve doğal yapısı gayet sağlıklı bir kent, tarıma dayalı bir sanayi için çok uygun olan Kırklareli güzel bir iş birliği çalışması yapılarak tarım alanında istediği ve beklediği konuma gelebilir.” şeklinde konuştu. (cs)