Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı

Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı

Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı

Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı

Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi düzenlenen toplantı ile tanıtıldı
02 Nisan 2012 - 09:32


“39 üstün zekalı öğrenci eğitimlerine burada devam edecek”


* Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Eğitim Yöneticisi Bahar Savaş, Ticaret Borsası'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında, tespit ettikleri 39 öğrencinin eğitim, öğretimlerine Bilim ve Sanat Merkezi'nde devam edeceğini söyledi.











HABER MERKEZİ


Kırklareli merkez ilçe TOKİ Konutları’nda faaliyete geçirilen Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi’nin tanıtım toplantısı 31 Mart 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da Kırklareli Ticaret Borsası Meclis Salonu’nda düzenlenen kahvaltılı toplantı ile tanıtıldı.


Düzenlenen tanıtım toplantısına; Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Şube Müdürleri Ahmet Uzun, Halil Yücel, Bilim, Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Eğitim Yöneticisi Bahar Savaş, Eğitim Yöneticisi Yardımcısı Alper İlaslan, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Gültekin Hadi, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Merkez Yürütme Kurulu Üyeleri, Danışma Kurulu Üyeleri ile Danışman Öğretmenler katıldı.


* “Kırklareli’mizin ve ülkemizin adını dünyaya duyuracağız”


Toplantının açılışında konuşan Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Eğitim Yöneticisi Bahar Savaş; “Merkezimizde vereceğimiz eğitimlerimizde çocuklarımıza sınırlar koymayacağız. Ufuklarının geniş olmasını istiyoruz. Aynı şekilde öğretmenlerimizin de hiçbir sınırı olmayacak. Çocuklarımız için yapılacak tüm etkinliklerde kanunlara ve yönetmeliklere göre sınırsız özgürlükler tanıyacağız. Kırklareli için çok güzel şeyler olacak. Kırklareli ile Kırıkkale artık karıştırılmayacak. Önce Kırklareli’mizin sonrada ülkemizin adının dünyada yankılanmasını istiyoruz. Burada eğitim görecek çocuklarımızdan iyi şeyler çıkacağını biliyorum” dedi.


Türkiye’deki Bilim ve Sanat Merkezleri hakkında bilgilendirmede bulunan Savaş şunları kaydetti: 


“Okulöncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli Çocukların bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmaları amacıyla Bilim ve Sanat Merkezleri açılmaktadır. Türkiye genelindeki 56 İl’de 62 ve 25 İlçe’de Bilim ve Sanat Merkezi bulunmaktadır. 


Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na Ara Tanılama Başvurusu’nda bulunulmuş. 3-4-5. Sınıf öğrencileri arasından Sınıf Öğretmenleri tarafından bilsem öğrencisi olmak için gösterilen adaylar 13-16 Aralık 2011 grup taraması 2 Ocak-2 Mart 2012 bireysel inceleme sürecine katılmıştır. İnceleme süreçleri bitiminde süreçte elde edilen veriler bakanlığa gönderilmiş olup Bakanlık tarafından incelenen sonuçlar sonrası kayıt hakkı kazanan 38 kişiden oluşan öğrenci listesi kurumumuza gönderilmiştir. Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi olarak tanılama süreçleri sonrası kuruma kayıt hakkı kazanan 38 öğrenci tespit edilmekle birlikte 1 öğrencimiz de Amasya Bilim Sanat Merkezi’nden nakil gelerek ilimizin plaka kodu olan 39 öğrenci sayımızla da desteklenmektedir. 9-13 Nisan 2012 tarihleri arasında kayıt kabulleri sağlanacak öğrenciler 16 Nisan 2012 tarihi itibariyle Uyum Programı’na katılacaklardır. Uyum Programı 8 hafta sürecek olup kurum danışman öğretmenlerinin hepsi süreçte yerini alacaktır. Süreç bitiminde öğrencilere program tamamlama belgesi verilecek Destek Eğitimi Programı’na Eylül Ayı itibariyle başlanacaktır.”


* “Çocuklara sahip oldukları genel ve özel yeteneklerine yönelik yaşantısal eğitim verilmektedir”


Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi Eğitim Yönetici Yardımcısı Alper İlaslan’da tanıtım toplantısında yaptığı açıklamasında Kırklareli Bilim ve Sanat Merkezi’nin tanıtımını şu şekilde yaptı:


“Misyonumuz; Zeka, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasiteleri ya da özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösteren bireylerin konunun uzmanları tarafından tespit edilerek sahip oldukları genel ve özel yeteneklerine yönelik yaşantısal eğitim vermektir. Vizyonumuz; Sürekli değişen ve gelişen dünyada ulusal                      ve evrensel değerleri benimseyerek sahip olduğu potansiyellerini fark eden kapasitelerini en üst düzeyde kullanan yaratıcı düşünce gücüne sahip geleceğe yön verecek bireyleri yetiştirmektir.


Bilim ve Sanat Merkezleri; Okulöncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim çağındaki üstün yetenekli çocuk/öğrencileri bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bağımsız özel eğitim kurumudur. Üstün Yetenekli Çocuk; Zekâ, yaratıcılık, sanat, liderlik kapasitesi veya özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek düzeyde performans gösterdiği uzmanlar tarafından belirlenen çocuklardır. Merkezimizde; Uyum Eğitimi, Destek Eğitimi, Bireysel Yetenekleri Farkettirme, Özel Yetenekleri Geliştirme ve Proje Dönemi olmak üzere eğitimler verilmektedir. 


Merkez Danışma Kurulu; Merkezin bulunduğu yerleşim mahallindeki Fen Bilimlerini, Sosyal Bilimleri, Güzel Sanatları, Basın ve Yayın Kuruluşları ile iş dünyasını temsil edecek kişilerden oluşan kuruldur. Kurulun amacı;  Proje konularıyla ilgili yararlanılabilecek kurum ve kuruluşlarla iletişim kurulmasında, Projenin geliştirme ve uygulama aşamasında yetkin olduğu alanlarda eğitim süreci boyunca öğrenci ve öğretmenlere doğrudan destek olmaktır. Danışma Kurulu; Gültekin Hadi, Elmas Cankurt, Selim Kınalı, Sadık Aykanat, Ali Özdeniz, Selen Yaman, İzzet Yüksek, Cenap Şener, Mükremin Mamak’tan oluşmaktadır. 


Merkezimizde Danışmanlık Sistemi uygulanmaktadır. Her öğrencinin bir danışman öğretmeni bulunmaktadır. Danışman öğretmenler öğrencilerinin devam devamsızlık, merkezdeki eğitim ve başarı durumlarıyla ilgilenmektedirler. Bu bağlamda öğrencilerin velileri evlerinde veya iş yerlerinde ziyaret edilmektedir. Aile ziyaretlerinde Bilim ve Sanat Merkezlerinde uygulanan eğitim hakkında bilgiler verilmekte, öğrenciler doğal ortamlarında gözlemlenmekte ve aile daha yakından tanınmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin okullarındaki sınıf öğretmenleriyle görüşülerek öğrencinin okul ile merkez arasında olası bir çelişki yaşamaması için işbirliği yapılmaktadır. Öğrencilerin genel özellikleri hakkında öğretmenler bilgilendirilmektedir.


Kırklareli Bilme ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Sinan Ertekin, Türkiye genelinde faaliyette olan Bilim ve Sanat Merkezleri’nde bugüne kadar yapılan çalışmaları, Fotoğraflı Slayt Sunumu eşliğinde katılımcılara bu merkezlerde nelerin yapıldığını anlattı. (s)