Kırklareli Barosu 58. yaşına buruk bir mutluluk ile girdi

Kırklareli Barosu 58. yaşına buruk bir mutluluk ile girdi

Kırklareli Barosu 58. yaşına buruk bir mutluluk ile girdi

Kırklareli Barosu 58. yaşına buruk bir mutluluk ile girdi

Kırklareli Barosu 58. yaşına buruk bir mutluluk ile girdi
19 Temmuz 2011 - 08:13

Kırklareli Baro Başkanlığı 58. kuruluş yıl dönümü töreninde, 14 Temmuz 2011 tarihinde Diyarbakır’da Mehmetçiğe yapılan hain saldırıyı kınadı.







 


HABER MERKEZİ


Kırklareli Barosu’nun kuruluşunun 58. yıl dönümü dolayısı ile Kırklareli Baro Başkanı Avukat Harun Saygılı ve baro üyesi avukatlar 18 Temmuz 2011 Pazartesi günü saat 14.00’da Vilayet Meydanı’nda bir araya gelerek Atatürk Anıtı önünde toplandılar. Kırklareli Baro Başkanı Harun Saygılı’nın anıta çelen koymasının ardından saygı duruşu bulunularak İstiklal Marşı okundu.





*“Avukatlar hak arama özgürlüğü ve adil yargılanma hakkının teminatıdır”


Daha sonra Kırklareli Baro Başkanı Harun Saygılı bir basın açıklaması yaparak şunları kaydetti;


“1953 yılında kurulan Baromuz bugün 58.inci yaşına ulaşmanın buruk mutluluğu içindedir.


Başlangıçta 17 kayıtlı avukat ile çok zor koşullarda ve bir dizi imkansızlıklar içinde teşkilatlanmaya çalışan borumuzun günümüzde kayıtlı avukat sayısı 174 tür.


Geçen süre zarfında 10 kat büyüyen baromuzun, önümüzdeki günlerde en azından aynı büyüme trendini sürdüreceğine, hatta daha da hızlı bir büyüme sürecine gireceğine gönülden inanıyorum.


Sevgili meslektaşlarım;


Bizler insanlığın mutluluğu ve huzuru için, her yerde ve her koşulda hukuku üstün kılmak, haklının hak ettiğini almasına yardımcı olmak, haksızlığın önüne geçmek, mazlumun sesi olmak, savunmayı güçlü bir şekilde dile getirmek, böylelikle toplumda adalet duygusunun gelişmesi ve yaygınlaşmasını sağlamak gibi kutsal bir görevi üstlenen meslek mensuplarıyız,


Kutsal bir görev dedim zira; savunma hakkı insanlık tarihi kadar eski ve en temel haklardan biri olmakla kutsaldır. Başkasının yardımına muhtaç olunması ile birlikte fiilen doğan bu hakkın temsilcisi ise avukatlardır.


Avukatlar birey ile hukuk arasında bir köprü, hak arama özgürlüğü ve adil yargılanma hakkının teminatıdır. Bu nedenle sunduğumuz hizmete kutsiyet atfetmek çok iddialı bir yaklaşım değildir.


Değerli arkadaşlarım,


Hak aramak insani bir özelliktir. Ancak hak ararken başkalarının da hakları olduğunu, onlara saygı gösterilmesi gerektiğini gözden ırak tutmamak, hukukun içinde kalmak ve karşımızdakine haksızlık yapmamak asıldır.


Bu cümleden olarak hak arama kisvesi altında gerçekleştirilen hukuksuzluklara ve şiddete karşı olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyor, 14.07.2011 günü Diyarbakır da Mehmetçiğimize karşı girişilen hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.


Terörün ve kan akıtmanın hiçbir makul gerekçesi olamayacağını, yapılanın bir insanlık suçu teşkil ettiğini, vatanımızı milleti ile bölünmez bir bütün olarak gördüğümüzü, bu anlayışımızdan hiçbir kayıt ve koşul altında ödün vermeyeceğimizi, terörün milli birlik ve beraberliğimizi hedef aldığını, bu kalleş tuzağa düşmememiz gerektiğini, sorunlarımızın hukukun içinde kalarak, şiddete başvurmadan çözülmesinin her zaman için mümkün olduğunu, tarihin hiçbir evresinde şiddetin çözümü getirmediğini, aksine şiddeti doğurarak çözümsüzlüğe yol açtığını kararlılıkla tekrarlıyor, şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. (cs)