'Kimya yaşamın her yerindedir'

'Kimya yaşamın her yerindedir'

'Kimya yaşamın her yerindedir'

'Kimya yaşamın her yerindedir'

'Kimya yaşamın her yerindedir'
11 Nisan 2011 - 09:25

Kırklareli Üniversitesi 1. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında
Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü tarafından
08 Nisan 2011 Cuma günü Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür
Merkezi Konferans Salonu’nda ‘İşverenin Öğrencilerden Ve Öğrencinin
Sanayiden Beklentileri Nasıl Olmalı’ Paneli yapıldı.


HABER MERKEZİ


Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Yrd. Doç. Dr. Fatih Mehmet Enver, KLÜ Kimya Bölümü’nün 2009 yılında kurulduğunu ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında kimya alanında uzman 7 öğretim üyesiyle öğretime başladığını belirtti.
“Kimya yaşamın her yerindedir” diyen Enver sözlerine şu şekilde devam etti;
“Uluslararası kimya düzenlemelerinin temel amaçları dünya toplumlarının kimyanın önemini anlamaları ve takdir etmelerini sağlamaktadır. Gençlerin kimyaya olan ilgilerini arttırmak, kimyanın yaratıcı geleceği hakkında ilgi geliştirilmesi, ulusal kimya dernekleri eğitim kurumları, sanayi, kamu kurumları, ve STK’lar vasıtasıyla uluslar arası iş birliklerini geliştirmek, radyum ve polonyumun bulunmasıyla ilgili M. Curie Nobel ödülünün 100. yılı ve uluslar arası kimya kuruluşunun 100. yılının kutlanmasıdır.
Kimya yaşamın her yerindedir. Gıda, sağlık, tekstil, plastik, makine, otomotiv, haberleşme endüstrisi, deterjan, çevre, çimento ve boya gibi daha bir çok malzemenin temeli kimyadadır.
Kimya bütün sanayi dallarını içerdiğinden dolayı mezunlarımız, endüstride, kamu kurumlarında, araştırma, geliştirme ve kalite kontrol bölümlerinde çalışabilirler.
Ayrıca pedagojik formasyon derslerini tamamlayan öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda öğretmen olarak çalışabilirler” dedi.
KLÜ 1. sınıf kimya bölümü öğrencisi Yeşim Çebi’nin ‘Neden Kimya’ adlı konuşmasının ardından Plasko Plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Arge ve Proje Yöneticisi Adnan Danki, Plasko Plastiğin PVC üretimi konusunda Türkiye’de ilk 2 firma arasında olduğu belirterek, sert, yarı sert ve yumuşak PVC film ürettiklerini söyledi.
Şeffaf, yarı şeffaf ve tam mat olmak üzere üretildiklerini bildirerek genel olarak bobin şeklinde yarı mamul olarak piyasaya sundukları şeklinde konuştu.
Danki; “PVC Filmler muhtelif renkler, kalınlıklar ve enlerde sert, yarı sert, yumuşak, Şeffaf, yarı şeffaf ve tam mat olmak üzere üretiliyor. Plasko’nun bilhassa uzmanı olduğu matbaa makinelerinde baskılı olmak üzere tabaka şeklinde de piyasaya hazırlıyoruz. Aslında eğlenceli bir iştir. Çünkü piyasada sıklıkla karşılaşılan malzemeler bunlar.
Bizim ürettiğimiz ürünleri gıda ambalajı olarak kullanıyorlar. Bugün soframıza koyduğumuz zeytin, çikolata, hemen hemen bütün yoğurtların üzerindeki kaplar, kek ve şekerleme ambalajları, bir çok uzun süre dayanması gereken et mamullerinin yanı sıra tekstil ve ambalaj sektöründe çok kullanıyor” dedi.