“Kent yönetimi şeffaf ve açık olmalıdır”

“Kent yönetimi şeffaf ve açık olmalıdır”

“Kent yönetimi şeffaf ve açık olmalıdır”

“Kent yönetimi şeffaf ve açık olmalıdır”

“Kent yönetimi şeffaf ve açık olmalıdır”
07 Aralık 2010 - 09:22

“Ortak aklı yaratacak, güçlü bir demokratik yapı oluşturacak siyasi
potansiyeli harekete geçirme” konusunda siyasi toplum önderlerinin
kalımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kırklareli’nin Lüleburgaz
Belediye Başkanı Emin Halebak; “ Kent yönetimi şeffaf ve açık olmalıdır”
dedi.

HABER MERKEZİ

Lüleburgaz Belediyesi tarafından düzenlenen toplantı Ata İş Merkezi’nin Toplantı Salonu’nda 04 Aralık 2010 Cumartesi günü saat 19.00’da yapıldı.
Toplantıya; Milli Eğitim eski Bakanı Prof. Dr. Necdet Tekin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, CHP eski Milletvekilleri Mehmet Dedeoğlu ve Tankut Akalın, İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Tuna Soykan, İl Genel Meclisi Üyeleri Kemal Çağlar, Enver Tuna, Sadettin Kızmaz, İsmail Dağcı ve Alaattin Ergin, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Aziz Vurucu, MHP İlçe  Başkanı Serhat İskender, DSP İlçe Başkanı Kemal Pazarlı, Demokrat Parti yöneticileri, Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Sakızköy Belediye Başkanı Naci Tarım, Lüleburgaz Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.
Toplantı Berkan Çalışır’ın yaptığı sunum ile başladı. Belediye Başkanı Emin Halebak konuya ilişkin yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“2050 yılında nüfusumuz yüzde 90’ı kentlerde yaşayacaktır. Kentlerde yaşayan insanların beklentileri yeni hizmetleri vermek yerel yönetimlerin görevi haline gelecektir. Bir kentin yönetimi belediye başkanına ve 25 belediye meclis üyesine bırakılmayacaktır. Kent yönetimi şeffaf ve açık olmalıdır. 2050 yılında dünya nüfusunun yüzde 70’i kentlerde yaşadığı dünyada, kentlerde kendilerine kimlik arayacaklardır. Kentler sanat ve bilgi kültürünü üretir. İnsanoğlu’nun bildiği en yüksek kültür demokrasidir. Nüfusu 100 bin olan bir kentin ihtiyacı nasıl karşılanacaktır? Lüleburgaz nüfusu 100 bin nüfuslu bir kent olarak kabul edilmektedir. Planlarımız, bu kentin ileride daha büyük kent olacak şekilde hazırlanmaktadır. Bir araya gelip sorunları çözmezsek, çocuklarımıza vereceğimiz cevap olmayacaktır. Çocuklarımız bu kentte yaşamak istiyorsa, güzel şeyler yapmak zorundayız. Hangimiz, çocuğundan, torunundan ayrılmak ister? Biz Lüleburgaz’ın menfaatleri için çalışıyoruz. Halkımız kavga edelim diye bize oy vermemiştir. Bu toplantının planı 7 yıl önce hazırlanmıştır. Çocuklarımızın istediği kenti yaratacağız.”
Daha sonra söz alan Milli Eğitim eski Bakanı Prof. Dr. Necdet Tekin; “Siyaset değişti, yönetim kavramı değişti. Eski olaylara bakmamız kalmadı. Sendikalar can çekişiyor. Dünyayı anlayamadılar. Dünya değişiyor. Belediye Başkanları kalıcı bir eser bırakmıyor.” dedi.
Babaeski İl genel Meclisi üyesi Alaattin Ergin’de konuşmasında Ergene’nin kirliliğinin insanları bezdirdiğini söyledi.
İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Tuna Soykan’da konuşmasında “İlimizin gelecekteki 50 yılını değerlendiriyoruz. Bu ay içerisinde yapacağımız toplantıda bu planları görüşerek karara bağlayacağız. Lüleburgaz’ın Büyükkarıştıran bölgesinde sanayi var. Buradaki sanayi plansız. Buradaki sanayiye git diyecek durumumuz yok. Sularını doğru kullanmayanlar çok zor durumda kalacak. Su yüzünden ülkeler arası savaşlar çıkacaktır” dedi.
Belediye Meclisi üyesi İsmail Yurdatapan’ da konuşmasında Lüleburgaz’da bir fakülte açılmasını isteyerek, Ak Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam’dan, Lüleburgaz’da İmam Hatip Lisesi açılmasında gösterdiği çabayı, fakülte açılmasında göstermesi halinde elinden öpeceğini söyledi.
Milletvekili Sarıçam’da yaptığı konuşmada şunları söyledi.
“Çözümler için elbirliğiyle çalışmalıyız. Vali’nin, Kaymakam’ın yapması gereken işleri milletvekilleri yapmaktadır. Milletvekili köyün köprüsünü, yolunu yapmaz. Bunu idareciler yapar. Atama ile geldikleri için kendilerini rahat görüyorlar. Sokullu Mehmet Paşa Camii, Dünya Kültürünün mirasıdır. Longoz için 2,5 milyar dolar vermiştir. Bu bizim sorunumuz olsaydı, niçin bu parayı versinler. Bir ilçede Fen Lisesi’nin açılması bizi rahatlatmıştır. Çevre konusunda çok ciddi problemler var. Ergene nehrinin yüzde 60’ı sanayi, yüzde 40’ı evsel atıklardan kirlenmektedir. Maliyet getirdiği için arıtma tesisleri çalıştırılmıyor. Kaçak deşarjlar var.Atık suların Ergene’ye atılmasına karşıyım. Saray’dan Büyükkarıştıran’a kadar herkes suyu kanalizasyondan akıtmalıdır. Nerede fakülte açılacağına rektör ve üniversite senatosu karar verir. Milletvekilleri buna karar veremez. Ama fakültenin bina ihtiyacı, mali sorunlarını çözebiliriz. Lüleburgaz’da Veterinerlik Fakültesi kurulması amacındayım.” (v.i.-g.k.)