KalDer ve ÇTSO işbirliğinde “Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu”

KalDer ve ÇTSO işbirliğinde “Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu”

KalDer ve ÇTSO işbirliğinde “Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu”

KalDer ve ÇTSO işbirliğinde “Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu”

 KalDer ve ÇTSO işbirliğinde “Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu”
22 Ocak 2011 - 09:41

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası
işbirliği ile planlanan Mükemmellik Platformu-Yerel Kalkınma ve
Mükemmellik Yolculuğu Toplantı dizisinin ikincisi yerel işbirlikleri ile
hayata geçirmeyi arzu ettiği yayılımı sağlayabilmek amacıyla Çerkezköy
Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ

Türkiye’nin sürdürülebilir mükemmellik ve kalite yönetiminde marka olmuş kuruluşları BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş, Denge Kimya ve Tekstil, Özen Mensucat Boya Terbiye İşletmeleri A.Ş ve Aksa Akrilik A.Ş’nin KalDer liderliğinde bir araya gelerek oluşturduğu “Ulusal ve Bölgesel İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı”, 20 Ocak Perşembe günü saat 14.00–17.00 arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.  
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü, KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt ve KalDer Genel Sekreteri Selim Güven’in açılış konuşmalarını yaptılar.
Oturum başkanlığını Prof. Dr. Kenan Mortan’ın yaptığı panelde ise, BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş FIK1 Soğutucu Fabrika Direktörü Aydın Kuzaltı, Denge Kimya ve Tekstil San. Genel Müdürü Halil Aksoy, Özen Mensucat Boya Terbiye İşletmeleri A.Ş Genel Müdürü Dr. Ahmet Temiroğlu ve Aksa Akrilik A.Ş Yönetim Sistemleri Müdürü Kadir Akbaş’da deneyimlerini paylaştılar.
Açılış konuşmasını yapan KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Yeşilyurt, “Bugün düzenlenecek etkinlikte “Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu” ana başlığı altında Ulusal ve Bölgesel İyi Uygulama Örnekleri ve Deneyim Paylaşımı ele alınacak. Ülkemizde özellikle son yıllarda üstü üste yaşadığımız yerel ve küresel ekonomik krizler bize göstermiştir ki, rekabette kalite vazgeçilemez hatta, göz ardı edilemez bir olgudur.
Gelişmekte olan toplumlara baktığımızda kalitenin her alanda bir düştür olarak kabul edildiğidir. Bu konuda asla taviz verilemez. Sadece iş ve ekonomi dünyasında değil, eğitim, kültür sanat, sağlık, yerel yönetimler ve yaşam kalitesinde dahi kalitenin farkındalığı bilincinde oldukları gözlenmektedir. Kalite’den ödün vermeyen toplumlar ileri ve refah bir yaşam standardına sahiplerdir.
Çağdaş kalite felsefesinin Türkiye’de etkinlik kazanması ve yaygınlaştırılması amacıyla kurulan KalDer olarak bizlere düşen görev ise, dünya üzerindeki kalite uygulamalarını tüm paydaşlara iletmek ve uygulamalarda başarı elde etmelerini sağlamak. KalDer Yönetim Kurulu Başkanı olarak, buradan tüm kuruluşlarımıza Ulusal Kalite Hareketi’ne katılım konusunda çağrıda bulunmak istiyorum. Çünkü her bir kuruluşumuzun katılımı bizi ulaşmak istediğimiz Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedefimize daha da çok yaklaştırmaktadır. Bugün burada Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ne imza atacak olan 2 değerli kuruluşumuz var. Hema Endüstrisi A.Ş ve Trakya Döküm’ün bu girişimlerini takdirle karşılıyor, Mükemmellik Yolculuğu'nda sonsuz başarılar diliyorum.” dedi.
Açılış konuşmasını sürdüren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever: “Bugün burada ülkemizin kaliteye gönül vermiş tek sivil toplum kuruluşu Kalder ile Odamız işbirliğinde düzenlenmiş bulunan “Yerel Kalkınma ve Mükemmellik Yolculuğu” konulu toplantı münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sanıyorum şuan yerel kalkınma ve mükemmellik yolculuğu konusunun konuşulacağı en doğru yerdeyiz. Ne dersiniz? Çerkezköy’ün sanayileşme hareketi çerçevesinde geçirdiği süreç, bir kalkınma hamlesi örneği değil de nedir? Dünün sınırlı geçim kaynaklarıyla hayatın idame ettirildiği kırsal kasabasından, bugünün dünya devlerine kafa tutan marka bir sanayi kentine ulaşmak. Hızla büyümeye, güçlenmeye devam etmek. Bir mükemmellik yolculuğudur. Şimdi en başa dönelim, kalkınma nedir? Yerel kalkınma ise, yerel toplulukların yaşam kalitelerinin sürdürülebilir yöntemlerle geliştirilmesidir.” dedi.
KalDer Merkezi İstanbul’da bulunan KalDer, Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir’de kurduğu şubeler ile kalite bilincinin yurt çapında yayılmasına öncülük ediyor. 1998 yılında Ulusal Kalite Hareketi’ni başlatan KalDer, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM)’nın Ulusal İşbirliği Ortağı’dır. 2006 yılından itibaren Amerika Kalite Derneği (ASQ) ile işbirliğini başlatan ve aynı zamanda Orta Doğu Kalite Organizasyonu’nun (MEQA) kurucu üyesi olan KalDer’in ana faaliyetleri arasında Ulusal Kalite Ödülü, kalite ve yönetim alanındaki eğitimler, Kalite Kongresi ve Kamu Kalite Sempozyumu, Kıyaslama çalışmaları ve Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi çalışması sayılabilir. (ue)