“İstihdam garantili kurslar veriliyor”

“İstihdam garantili kurslar veriliyor”

“İstihdam garantili kurslar veriliyor”

“İstihdam garantili kurslar veriliyor”

“İstihdam garantili kurslar veriliyor”
12 Aralık 2011 - 09:24

Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Erbil Zaralı

HABER MERKEZİ


Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Erbil Zaralı, 07 Aralık 2011 Çarşamba gününden itibaren 25’şer kişiden oluşan 2 grup halinde Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) faaliyet gösteren Akıntek Tekstil Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi bünyesinde “Düz Dikiş Makineciliği Kursu” verilmeye başlandığını belirterek şunları kaydetti:


“Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) Kırklareli İl Müdürlüğü ile Akıntek Tekstil Ürünleri Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi ve Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa olarak açılan “Düz Dikiş Makineceliği Kursu” 07 Aralık 2011 Çrşamba günü verilmeye başladı. Hafta içleri verilecek olan kurs 360 saat sürecek ve 07 Şubat 2012 tarihinde tamamlanacak.


Kurs sonunda yapılacak olan sınava katılacak kursiyerlerden başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belgeler verilecek. Ayrıca başarılı olan bu kursiyerlerin yüzde 50’si iş sahibi olacak. Kurs boyunca kursiyerlere; Makinede Düz Dikiş, Fermuar Dikimi, Bel Temizleme, Cep Dikimi, Kapama Payı Dikimi, Kol Takma, Yaka Dikimi, Yırtmaç Dikimi, Tekstil Lifleri, Tekstil Yüzeyleri, Temel Mesleki Hesaplama konularında bilgiler verilecek. 


Günümüzde mesleklerin değişim ile karşı karşıya olması ve daha karmaşık bir yapıda bulunmaya başlaması nedeniyle, meslekî yeterliklerin de geniş tabanlı bilgilere, becerilere ve tavırlara dayalı olmasını ve programların buna göre geliştirilmesini zorunlu hâle getirmektedir.


Program çalışmaları kapsamında yapılan sektör tarama ve inceleme çalışmaları sonucunda sektörde faaliyet gösterilen meslekler saptanarak, bu meslekler ikinci, üçüncü ve dördüncü seviye meslek gruplarına ayrılmıştır. Sektörde çalışan kişilerin görüş ve önerilerinden yola çıkılarak her meslek dalına ait anket soruları hazırlanmış, daha sonra anketler yurdun çeşitli bölgelerinde uygulanarak mesleklere özgü yeterlikler belirlenmiştir.


Program geliştirme sürecinin her aşamasında üniversitelerin ve ülkemizin önde gelen sektör temsilcileri ile iş birliği yapılmış kişi ve kurumların program çalışmalarına doğrudan katkıları sağlanmıştır. Sektör ve yükseköğretim kurumlarının beklentileri programa yansıtılarak, mesleklere ait belirlenen yeterlikler öğretim programları ve modüllerin temel dayanağını ve içeriğini oluşturmuştur.


Uluslararası düzeyde meslek elemanlarından beklenen yeterlikler çeşitli araştırmalar ve yerli/yabancı uzman görüşlerine dayanılarak tespit edilmiş, elde edilen sonuçlar program çalışmalarına aktarılmıştır.


Giyim Üretim Teknolojisi alanı öğretim programları, gelişmelere bağlı olarak esnek ve sürekli güncellenmeye uygun bir yapıda tasarlanmıştır. Bireyler kazandıkları güncel meslekî yeterlikler doğrultusunda istihdam edilebileceklerdir.


Giyim Üretim Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde ulusal ve uluslararası düzeyde standartlara uygun, her yaşta ve düzeyde bireye meslekî yeterlikler kazandıracak eğitim ve öğretim olanağı sunulmuştur.” (s)