İlkokula kayıt yaşında değişiklik yapıldı

İlkokula kayıt yaşında değişiklik yapıldı

İlkokula kayıt yaşında değişiklik yapıldı

İlkokula kayıt yaşında değişiklik yapıldı

İlkokula kayıt yaşında değişiklik yapıldı
20 Ağustos 2013 - 09:29

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 1. Sınıfa çocuklarını kayıt ettirecek velilerin dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığımız ........

HABER MERKEZİ
2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 1. Sınıfa çocuklarını kayıt ettirecek velilerin dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilerde, Kırklareli merkez ve ilçelere bağlı okullarda toplam aday kayıt öğrenci sayısı 5 bin 578 öğrenciden oluşuyor. Bu sayının 2 bin 155’ini veli isteğine bağlı kayıtlar oluşturuyor.
Bilindiği üzere ilkokul 1 Sınıfına Milli eğitim Bakanlığının 4+4+4 uygulaması ile birlikte Eylül ayı itibari ile 60-66 ay arası çocuklar isteğe bağlı olarak, 66 aylık ve üstü çocuklar ise mecburi olarak kayıt ettiriliyordu. Ancak 15.08.2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte değişiklikte; “Okul müdürlükleri, yaşça kayıt hakkı elde eden çocuklardan 66,67 ve 68 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe ile 69,70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir veya kayıtlarını bir yıl erteleyebilir” deniliyor.
Kırklareli merkezde yer alan okullar; Ahmet Mithat Ortaokulu, Ahmet Yener İlk-Ortaokulu (İlk Öğretim Kurumu), Atatürk İlk-Ortaokulu (İlk Öğretim kurumu), Cumhuriyet Ortaokulu, Doğan Işıkalp İlkokulu, Fahri Kasapoğlu Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu, Gazi Osmanpaşa İlkokulu, Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu, İstiklal Ortaokulu, Karahıdır İlk-Ortaokulu(İlk Öğretim kurumu), Kırklareli İmam Hatip Ortaokulu, Kırkşehitler ilkokulu, Kocahıdır İlkokulu, M.Dalcalı İlk-Ortaokulu (İlk Öğretim Kurumu), Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ortaokulu, TOKİ Ahmet Cevdet Paşa İlk-Ortaokulu (İlk Öğretim kurumu), Vali Faik Üstün İlkokulu ve Ziya Gökalp İlkokulu’ndan oluşuyor.
* Okullara kayıt yapılırken dikkat edilecek hususlar
Ayrıca Özel okullara, Konservatuarlara ve İmam Hatip Ortaokulları’na Adrese Dayalı Kayıt İşlemi yapılamadığından, e-okul kayıt/nakil işlemleri açıldığında, çocuklarını Özel Okul, Konservatuar ve İmam Hatip Ortaokulları’na kaydettirmek isteyen veliler doğrudan bu okullara başvurabilecekler. Görev yeri değişen kamu görevlileri ile diğer vatandaşlar adres değişikliklerini yıl boyunca olabilecek. Kesin kayıtlar yapılırken e-okul tarafından adres kontrolü yapılmaktadır. Bir çocuk aday kayıt ekranında varsa ve adresi daha sonra değişmişse o okula kesin kaydını yaptıramayacak. Diğer taraftan adresi bir okulun kayıt bölgesine taşınmış ancak o okulun kayıt ekranında gözükmüyorsa çocuk bu okula aday kayıt ekle ekranından kayıt olabilecek. Veliden ek herhangi bir belge (Kira Sözleşmesi, Elektrik ve Su Faturası, Bağış Makbuzu) istenemeyecektir. Parçalanmış olan ailelerden 6284 Sayılı Ailenin korunması ve Kadına Karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM)’e kayıtlı ve kadın konukevlerinde kalan vatandaşların çocukları hakkında kesinleşmiş veya geçici velayet kararı ile eğitim tedbir kararı ile açıkça yazılı olanların kayıtları “ŞÖNİM” bilgilerine göre yapılacak. Yatılı Okul, Çocuk Islah Evi, Yetiştirme Yurdu, Cezaevi, Öğrenci Yurdu gibi yerler diğer adres olarak kaydedilecek. Ayrıca buralarda kalan ve ergin olmayan çocukların kayıt ve nakillerinde diğer adres bilgisi dikkate alınacaktır. Özel eğitime ihtiyacı olan bireyler ile Şehit Aileleri’nin, Muharip Gazilerin istemeleri durumunda belgelendirmeleri halinde çocuklarının nakilleri istedikleri okula yapılacak. Çalışan anne ve babalar çalıştıklarını belgelendirmeleri halinde anne veya babadan birinin çalıştığı ve yakın olan yere kayıt yaptırabilecek. (Serkan Koçtürk)