“Her meslek mensubu toplumun önemli unsurudur”

“Her meslek mensubu toplumun önemli unsurudur”

“Her meslek mensubu toplumun önemli unsurudur”

“Her meslek mensubu toplumun önemli unsurudur”

 “Her meslek mensubu toplumun önemli unsurudur”
20 Mayıs 2010 - 09:54

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Sağlık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen ‘Kronik Hastalıklar ve Yaşam Kalitesi’ konulu panel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç; “Her meslek mensubu toplumun önemli unsurudur” dedi.
* HABER MERKEZİ
Kırklareli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu tarafından düzenlenen ‘Kronik Hastalıklar ve Yaşam Kalitesi’ konulu panel 18 Mayıs 2010 Salı günü saat 14.00’da Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı.
KLÜ Sağlık MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ulaş yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti;
“ Sizlerinde bildiği gibi günümüzde sanayileşme, ekonomik gelişme ve hızla gelişen gıda pazarı sonucunda beslenme alışkanlıklarında fiziksel aktivite düzeylerinde ciddi değişiklikler yaşanmakta. Aynı zamanda yaşam süresinin uzamasıyla birlikte yaşlı ve kronik hastalıklı bireylerin sayısı da artmaktadır. Kronik hastalıklar gelişmiş ülkelerde olduğu kadar, gelişmekte olan ülkelerdeki insanları da ölüm ve sakatlıkların başlıca sebebi sayılmaktadır. Çağdaş sağlık hizmetlerinin yalnızca hastalıkları tedavi etmek yada önlemek değil, kişiye toplum içindeki rolünü sürdürebileceği yüksek kalitede yaşam sunmaktadır. Uluslar arası hemşirelik konseyinin bu yıl ki temasının kronik hastalıklar ve hemşirelik olması nedeniyle ve bölgemizde yaşlı nüfusun yüksekliği ki bu kronik hastalıkların sayısında artma olabilir. Bu yıl hemşirelik haftası etkinliklerinde kronik hastalıkları ve yaşam kalitesini ele almayı uygun buldu. Bu günkü etkinlik kronik hastalıkların bireylerin yaşam kalitesi üzerlerinden bahsetmek ve kronik hastalıklı bireylerin yaşam kalitesini yükseltecek önerilerde bulunmak amacıyla düzenlenmiştir. Panelin verimli ve sağlıklı geçmesi dileğiyle hepinize saygılar sunarım”
KLÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç;
“ Üniversitemizin yeni olması ve ilgi alanlarının olması ilimizin gündemine gelmesi mümkün olan konuları ele alması, toplumla bunları paylaşması bu alanlarda yapılan bilimsel çalışmaları, araştırmaları bunların sonuçlarını topluma sunmak bir duyarlılık meydana getirmek, toplumu aydınlatmak topluma yol göstermek amacıyla bu toplantılar gerçekleştiriliyor ve gerçekten de küçük bir üniversite olmamıza rağmen eğitim öğretim birimlerimiz henüz daha yeni gelişme sahasında filizlenme  döneminde olmasına rağmen bu alanların çeşitliliğine göre faaliyetlerini de arttırdığını görüyoruz. Bundan da fazlasıyla ziyadesiyle memnunuz. Çünkü eğer bir yerde gayret varsa, yoğunlaşma varsa, bir emek varsa, bir zahmet varsa, bir gaye varsa onun içinde çalışanlar varsa, bunların sonuçları ortay çıkacak. Bizde üniversite olarak hem eğitim öğretimin kalitesini geliştirmek gayesiyle hem de bu eğitim öğretimin öğrencilerimize yönelik kısmında başka topluma bundan pay çıkartmak maksadıyla bu faaliyetlerin artarak devam etmesini istiyoruz. Bu doğrultuda hem Fakültelerimiz, hem Yüksek Okullarımız,
Meslek Yüksek Okullarımız konularına uygun olarak ve tarih içinde zaman içinde yıl dönümlerinde diyelim yada o alanın günü anlamında bir takım toplantılar veriyorlar. Biz kendi içimizde bu konuları konuştuğumuz kadar, öğrencilerimizle öğretim üyelerimizle bunu konuştuğumuz ve birbirimizle paylaştığımız kadar bunların toplumla da paylaşılmasını, topluma da yayılmasını istiyoruz. Bu çerçevede sağlık yüksek okulumuzun ‘Kronik Hastalıklar ve Yaşam Kalitesi’ konulu paneli bu gün bu maksatla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tabi bir toplum içinde yaşarken biliyoruz ki çok çeşitli meslek mensupları var. Bir toplum çeşitli alanlarda insanların ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla çalışan değişik melsek mensuplarından ibaret. Yani bir toplum ayakta duruyorsa her alanda yerine getirilen bir takım fonksiyonlar var, ihtiyaçlara cevap veriliyor. Her meslek mensubu bu anlamda toplumun önemli unsurudur” dedi.
Panel Başkanı KLÜ Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil Eryılmaz ‘Ses Bozukluklarında Yaşam Kalitesi Üzerinde Etkileri’, KLÜ Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cem Turan ‘Kadınlarda İdrar İnkontinansının Yaşam Kalitesi Üzerinde  Etkileri’, KLÜ Sağlık Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Gümüş ‘Onkolojik Hastalıklarda Yaşam Kalitesi’ konularını anlattı.
KLÜ Sağlık Yüksek Okulu tarafından yapılan ‘Kronik Hastalıklar ve Yaşam Kalitesi’ konulu panele Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, KLÜ Öğretim Görevlileri ve KLÜ öğrencileri katıldı. (ue)