“Güçlerinin farkına varacaklar”

“Güçlerinin farkına varacaklar”

“Güçlerinin farkına varacaklar”

“Güçlerinin farkına varacaklar”

“Güçlerinin farkına varacaklar”
14 Nisan 2015 - 07:21

“Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi Girişimcilik Eğitim Programı” başladı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek; “Eğitim Programıyla Kadın Çiftçilerimiz daha fazla bilgi ve beceriye sahip olacaklar. Daha etkili, daha verimli Tarımsal Eğitim Faaliyeti’nde bulunacaklar. Cesaretlenecekler, yaratıcılıklarının ve güçlerinin farkına varacaklar. Yapmak istedikleri iş konusunda da girişimcilik ruhu kazanacaklar” dedi.


HABER MERKEZİ


“Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi Girişimcilik Eğitim Programı” 13 Nisan 2015 Pazartesi günü saat 10.00’da Royal Bilgiç Otel’de gerçekleştirilen program ile başladı. Düzenlenen açılış programına; Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, KOSGEB Kırklareli İl Müdürü Tarık Altuntaş, Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Kırklareli İŞKUR İl Müdürü Hasan Aksoy ve Girişimciler katıldı.  


Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Daha sonra programın tanıtımı ile ilgili konuşmalara geçildi. Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri, Mahmut Şahin, Program ile ilgili konuşmasında, Kadın Çiftçilere destek vermek için Birim olarak ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını dile getirdi.


* Dr. Keçeci; “Tarım’da Kadın Girişmcileri en üst seviyeye çıkartacağız”


Programı düzenleyen Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci’de programı detayları ile anlattı. Dr. Keçeci; “Bakanlığımızca, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerini hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi" Programı hayata geçirilecektir. Bu amaçla belirlenmiş olan 8 il den birisi olan İlimizde, 85 kadın çiftçimize KOSGEB ve Kalkınma Ajansı işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 70 saat 10 gün Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecektir. Girişimcilik Eğitimleri Trakya Kalkınma Ajansı tarafından verilecek olup 13-22 Nisan 2015 tarihinde, 56 Kadın Çiftçimiz ile Kırklareli merkezde, 20-30 Nisan 2015 tarihinde ise 29 Kadın Çiftçimiz ile Lüleburgaz İlçemiz Ertuğrul Köyü’nde yapılacaktır. Eğitimlerini tamamlayan kadın çiftçilerimiz Bitkisel Üretim, Hayvansal Üretim, El sanatları, İşleme, Pazarlama, Aile İşletmeciliği ve Kırsal Turizm Alanları’nda Projeleri’ni hazırlayacaklardır. Hazırlanan tüm projeler İl Jürisi tarafından değerlendirilerek puanlaması yapılacaktır. Kadın Çiftçilerimiz 10 Haziran 2015 tarihinde yapılacak törenle sertifikalarını alacak ve devamında "Proje Pazarı" adlı etkinlikle hazırladıkları projelerini sergileyeceklerdir. Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi programında, 8 İl’in 1’ncisi olan Kadın Çiftçi Projeleri Bakanlığımızca belirlenen jüri tarafından değerlendirilerek 1. olan Proje hayata geçirilecektir. Ayrıca Tarım’da Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı kapsamında, kadın girişimci örneklerinin bol olduğu Bursa ilimizi kapsayan bir Teknik Gezi planlanmıştır” dedi.


* Vali Civelek; “Kadınlar, elde ettikleri geliri ailelerine harcarlar”


Program sonunda Kırklareli Valisi Esengül Civelek, programı değerlendirerek Şunları kaydetti;


“Kadının sosyo-ekonomik konumunu güçlendirecek gelecek nesillerimizin daha iyi eğitim almalarını, daha sağlıklı, iyi bireyler olarak yetişmelerini sağlayacak çalışmalara ayrıca özel önem veriyorum. Dolayısıyla tarımda kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi programını da önemsiyorum Kadın Çiftçilerimiz için bu programın bir şans bir fırsat bir imkân olarak düşünüyorum. Eğitim Programıyla Kadın Çiftçilerimiz daha fazla bilgi ve beceriye sahip olacaklar. Daha etkili, daha verimli tarımsal eğitim faaliyetinde bulunacaklar. Cesaretlenecekler, yaratıcılıklarının ve güçlerinin farkına varacaklar. Yapmak istedikleri iş konusunda da girişimcilik ruhu kazanacaklar. Eğer isterseniz, azim ve kararlılık içinde olursanız, günün birinde kendi işinizin sahibi olabilir, kadın girişimci olarak hem aile refahınızın artmasını, hem de ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunabilirsiniz. Yapılan anket çalışmaları göstermektedir ki çalışma yaşamında yer alan kadınlarımız, ister kendi işlerini yapsınlar, isterlerse herhangi bir iş yerinde çalışsınlar elde ettikleri gelirlerin büyük çoğunluğunu ailelerinin geçimleri için harcamaktadırlar. Kadınlarımızın sosyo-ekonomik konumlarının güçlendirilmesi gelecek nesillerimiz, aile refahımız, ülke refahımız açısından da büyük önem taşımaktadır. İnanıyorum ki çalışkan, üretken, azimli, kararlı, verimli Kadın Çiftçilerimiz yaşama geçirecekleri projeler ile birer başarı hikâyesi yazacaklar.”


Konuşmalardan sonra programa ara verilerek ikramlarda bulunuldu. İkramlardan sonra eğitime geçildi. (Selçuk Vurucu)