Genel Sekreter Kelep Köy Muhtarlarına yağdı esti

Genel Sekreter Kelep Köy Muhtarlarına yağdı esti

Genel Sekreter Kelep Köy Muhtarlarına yağdı esti

Genel Sekreter Kelep Köy Muhtarlarına yağdı esti

Genel Sekreter Kelep Köy Muhtarlarına yağdı esti
03 Kasım 2009 - 09:47


“İlişkileriniz oy değil, hizmet amaçlı olmalıdır”
* Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Kasım Ayı Toplantıları’nın dün yapılan ilk birleşimine katılan Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep, Meclis üyelerine; Köy Muhtarları ile olan ilişkilerinin oy değil, hizmet amaçlı olması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep katıldığı İl Genel Meclisi Toplantısı’nda köy muhtarları ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Kelep ayrıca İl Genel Meclis Üyeleri’ne bazı tavsiyelerde bulunarak Köy Muhtarları ile olan ilişkilerinin oy değil, hizmet amaçlı olması gerektiğini belirtti.
Kırklareli İl Genel Meclisi Kasım ayı birinci birleşimini dün saat 10.30’da Kırklareli Valiliği Atatürk Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. M. Tuna Soykan Başkanlığında yapılan birleşime Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep’te katıldı. Yoklama ve geçen birleşime ait tutanağın okunmasın ardından gündemin 3. maddesinde yer alan İl Özel İdaresi’nin 2010 yılı hazırlık bütçesinin görüşülmesinden önce söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Raif Kelep Özel İdare’nin 2010 yılı için 13 Milyon TL gelir ve 13 Milyon TL gider bütçesinin olduğunu belirtti.
Daha sonra uzun bir konuşma yapan Kelep Köy Muhtarları ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Kelep; “Bizim için köyler ve ilçelerin hepsi aynı. Fakat İl Genel Meclisi Üyeleri için durumu farklı. Çünkü herkesin seçim bölgesi var ve herkes oraya hizmet götürüp, karşılığında da oy almak istiyor. Geçtiğimiz yıl meclis üyelerimizle bazı sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntının bu yılda yaşanmaması için alınan kararlarda öncelikli olanlara sıra verilerek birinci sırada yapılması gereken ve acil olan hizmetler bize bildirilmeli.
Biz her yıl bir yerlere asfalt yaparak çok fazla bütçe kaybına uğruyoruz. Bugün Edirne asfalt ile mücadelede yenik düştü ve asfaltları kazımaya başladı. Ben sizlere diyorum ki gelin 2 yıl asfalt yapmayalım. Biz bozulan yolları yama ile iki yıl boyunca idare ederiz. İki yılın sonunda ise tüm yolları sıcak asfalt yaparak geleceğe büyük bir miras bırakmış olalım. Ben burada birkaç yıl sonra emekli olacağım. Bir Kırklarelili olarak burada yaşayacağım. Ben bir vatandaş olarak böyle olmasını isterdim” dedi.
* “Meclis muhtarları sırtında taşıyor”
Konuşmasına devam eden Kelep; “Görüyorum ki meclis üyeleri muhtarları sırtında taşıyor. Bırakın kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler. Bugün köyüne tuvalet yapacak muhtar bizim kapımızı çalıyor. Köylüden 10’ar lira para toplansa bu sorun hal olur. Ama Köy Muhtarları her şeyi bizden bekliyor. Muhtarlarla ilişkilerin oy için değil hizmette ortak kararlar ve el birliği için olması gerektiği düşüncesindeyim. Bir muhtar köyüne bir hizmet istiyorsa bize elinden gelen yardımı yapmalı. Ama bizim muhtarlarımız bize destek olmuyor. Geçtiğimiz günlerde Lüleburgaz’ın Eskitaşlı Köyü’nden malzeme aldığımız sırada Köy Muhtarı bizim araçlarımızı fotoğraf çekmiş ve bizi mahkemeye vermiş. Benim mesai arkadaşlarım şimdi yargılanıyor. Biz bu malzemeyi oradan alıp ne yaptık? Sattık mı? Hayır. Biz bu malzemeyi ilimize hizmet için kullandık. Ama dediğim gibi bizim muhtarlarımız bize destek olmak yerine bizim şevkimizi kırıyor. Ben bu örneği sadece Eskitaşlı Köyü Muhtarı böyle demek için vermedim. Bütün Köy Muhtarlarımız maalesef bu davranışa benzer davranışlarda bulunuyor.
Ben muhtarlarımıza hayvanlara içme suyu sıkıntısı haricindeki taleplerinin değerlendirmeye alınmayacağını bildirdim. İnsanlar bir şekilde kendilerine içme suyu temin edebilirler. Ama hayvanlar ne olacak? Onlar nereden su bulabilir? Bir hayvanın günlük 200 litre su ihtiyacı olabiliyor. Ayrıca bugün coğrafi büyüklük bakımından en fazla Hayvan İçme Suyu Göleti Kırklareli’de bulunuyor.
İçme suyu sıkıntıları ise ilimizde ayrı bir sorun. Bugün ben kullanma suyu için aylık 75 TL para ödüyorum. Bir o kadar da içme suyu parası ödüyorum. Bizim köy muhtarlarımız oy kaybedecek diye köylüden su parası isteyemiyor. Köye gelir sağlayacak bir şeyi eliyle geri itiyor.
Her köyde köy kahvesi bulunuyor ve bunlardan kira geliri elde ediliyor. Ama ne hikmetse köy kahvesinin çatı onarımı için bizden para isteniyor. Bizim isteğimiz muhtarlarımızın bize her türlü konuda yardımcı olmaları” dedi.
Konuşmanın ardından Kasım ayının birinci birleşimi kapatılarak İl Özel İdaresi’nin 2010 yılı hazırlık bütçesinin görüşülmesi maddesi ile ilgili olarak 3 Kasım 2009 bugün görüşülmesi kararı alındı ve böylece toplantı sona erdi. (yy)