Fen Bilimleri Okulları Babaeski basını ile buluştu

Fen Bilimleri Okulları Babaeski basını ile buluştu

Fen Bilimleri Okulları Babaeski basını ile buluştu

Fen Bilimleri Okulları Babaeski basını ile buluştu

Fen Bilimleri Okulları Babaeski basını ile buluştu
07 Ağustos 2014 - 07:21

Fen Bilimleri Okulları Kırklareli Koleji Kurucu Üyeleri Zafer Tabak ve Derya Bulut ile Kampus Müdürü Güney Filiz, Babaeski Izabella Pizza’da sabah kahvaltısında yerel basın mensupları ile bir araya geldiler.







HABER MERKEZİ


Fen Bilimleri Okulları Kırklareli Koleji Kurucu Üyeleri Zafer Tabak ve Derya Bulut ile Kampus Müdürü Güney Filiz, Babaeski Izabella Pizza’da sabah kahvaltısında yerel basın mensupları ile bir araya geldiler. Sabah kahvaltısına; Yeşilyurt Gazetesi Köşe Yazarı Özkan Başaran, Babaeski Gündem Gazetesi Muhabir Kursiyeri Berkay Çamlı, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Muzaffer Tabak ve Babaeskili basın mensupları katıldı.


Fen Bilimleri Okulları Kırklareli Koleji Kampus Müdürü ve Kurucu Üyeleri, bilgilendirme toplantısında yerel basın mensupları ile Izabellada Pizza’da bir araya gelerek kampus hakkında bilgi verdiler. Fen Bilimleri Kırklareli Kampus Müdürü Güney Filiz bilgilendirme toplantısında Fen Bilimleri Okulları Kırklareli Kampusu hakkında verdiği bilgilerde şunları söyledi;


* “Eğitim felsefemiz, ilerlemeci eğitim felsefesine dayanmaktadır”


“Fen Bilimleri Eğitim Kurumları okul hizmetlerine 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında Kırklareli ve Yakacık şubeleri ile başlamış olup, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Ataşehir ve 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Batman şubelerinin açılması ile bugün Türkiye Genelinde 4 Kampüsü ile Eğitim-Öğretime devam etmektedir. 


Fen Bilimleri Kırklareli Koleji, Fen Bilimleri Eğitim Kurumları Kurucusu Nazmi Arıkan ve Yerel Kurucularımız olan Zafer Tabak, Cüneyt Sıvacılar, Arda Kolcular, Derya Bulut ve Turhan Altıntel tarafından hizmete açılmıştır. Yönetim Kadromuz Sn. Kurucularımız, Kampüs Müdürü Güney Filiz ve Müdür Yardımcısı Süleyman Akaloğlu’ndan oluşmaktadır. 


Fen Bilimleri Okulları olarak eğitim felsefemiz köy enstitülerinin kuruluş felsefesine dayalı ulusal ve uluslararası arenada tanınmış eğitimci John Dewey’in oluşturduğu ilerlemeci eğitim felsefesine dayanmaktadır. 


Fen Bilimleri Okulları’nın temel hedefi, toplumun devamını sağlayacak, yalnızca testlerde değil, hem akademik hem de kültür, sanat, spor, bilim gibi her dalla ilgili çalışmalarda başarılı olan, toplumun değişim ve gelişimine yön verecek Yaşam Mimarlarının yetiştirilmesidir. Öğrencilerin bilgileri hazır olarak almaları yerine, bilgiyi keşfetmelerini sağlayacak yöntem ve tekniklerin öğrenme süreci içinde uygulanması, yapılan etkinlik ve faaliyetlerle yaşamın kendisini oluşturmaktır. Okulumuzun önemli hedeflerinden biri de okulda yapılan çeşitli etkinliklerle öğrencilerin düşüncelerini kolay bir şekilde ifade etmelerinin sağlanması, farklılıklara duyarlılık gösterilmesi önceliklerimiz arasında yer alarak, demokratik bir toplumun gerekliğini öğrencilere kazandırmaktır. Okulumuzda her birey tektir ve biriciktir ilkesinden hareketle her öğrencinin bilişsel, duyuşsal, devinimsel alandaki bireysel farklılıklarına dikkat edilir ve söz konusu farklılıklar eğitimimizin her sürecinde harekete geçirilir. Bu sayede öğrencinin bireysel yetenekleri ve farklılıklarının farkında olması sağlanarak, bireysel gelişimlerine destek vermek eğitimimizin temel işlevleri arasında yer almıştır. 


* “Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Anadolu Lisesi Eğitimi veriyoruz”


Fen Bilimleri Kırklareli Koleji olarak bugün; Anaokulu 3-4-5 yaş, İlkokul 1.-2.-3.-4. Sınıf, Ortaokul 5.-6.-7.-8. Sınıf, Anadolu Lisesi 9.-10.-11.-12. sınıflara eğitim verilmektedir. Eğitim Öğretim Faaliyetlerimiz; 


Anaokulu da dâhil olmak üzere tüm sınıflarımızda 40 dk. Olarak dersler işlenmekte olup, günlük 9 saat, haftalık 45 saat eğitim vermekteyiz. Ayrıca, konu eksiklerini kapatmak, kazanımlarını pekiştirmek isteyen öğrencilerimize cumartesi günü 5 saat akademik ve sosyal/sportif etütler yapılmaktadır. Anaokulu ve ilkokullarımızda da; kendi sınıf öğretmenleri dışında; Yüzme, Enstrüman, Görsel Sanatlar/Resim, Teknoloji Tasarım, Drama, Dans, Beden Eğitimi, Satranç, Yabancı Dil, Eğlenceli Bilim, Bilim-Sanat-Kültür ve Yetenek-Kulüp gibi derslerde branş öğretmenleri eğitim vermektedir. 


Yabancı Dil; okulumuzda haftalık olarak Anaokullarına 8 ve diğer tüm sınıflarımıza 10 saat İngilizce eğitimi verilmektedir. Ayrıca 5.sınıflara 20 saatlik İngilizce programı uygulanmaktadır. Her yıl yeni kayıtlı öğrencilerimize yazın ve okul açıldıktan sonrada İngilizce takviye dersleri düzenli olarak yapılarak öğrencilerin İngilizce yeterlilik düzeyleri hızlı bir şekilde arttırılmaktadır.


Enstrüman; İlkokul 1. ve 2. Sınıflarımızda Melodika-Piyano, 3. ve 4. Sınıflarımızda Piyano, 5. ve 6. Sınıflarımızda Keman, 7. ve 8. Sınıflarımıza Gitar, Lise kadememize serbest enstrüman eğitimi verilerek, uzun soluklu bir plan geliştirilmiş ve bu sayede hem öğrencilerin bireysel yeteneklerini öğrenmeleri hem de her enstrüman ile ilgili becerilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır.


Drama: Öğrencilerin kendini toplum içerisinde ifade edebilmesini, özgüvenlerinin gelişmesine ve yeteneklerinin arttırılmasına yönelik drama/tiyatro eğitimi verilmektedir.


Eğlenceli Bilim: Öğrencilerin laboratuar kullanım koşullarını öğrenmelerini sağlayacak, yapılan deneylerle bilgilerinin pekişmesini ve onları bir sonraki sınıflara hazırlayacak, araştırma ve keşfetme duygusunun geliştirilmesine yönelik eğitim verilmektedir.


Bilim-Sanat-Kültür: Her dönemde Resim, Müzik, Bilim ve Yaşam becerileri olmak üzere 4 dala ayrılan dersimizde, her branşla ilgili önemli kişiler ve onların buluşları ile çalışmaları öğrencilerimize tanıtılmakta, kendilerinin de bu çalışmaları tekrarlaması ve yorumlaması sağlanmaktadır. 


Yetenek-Kulüp; Dersimizde haftada 2 saat olarak öğrencilerin çeşitli dalları seçebilecekleri, hafta içerisinde aldıkları kültürel, sportif ve sosyal faaliyet derslerini desteklemeye yönelik eğitim verilmektedir.


Yüzme: 2014 yılında faaliyete giren Kapalı Yüzme Havuzumuz, İlimizin ilk Kapalı Yüzme Havuzu olma özelliğini taşımaktadır.  Öğrencilerimiz hafta içerisinde hazırlanan program dâhilinde Yüzme Havuzundan faydalandırılmaktadır. Ayrıca, dışarıdan katılmak isteyen veli ve öğrencilerimize de abonelik şeklinde yüzme kursları verilebilmektedir.


Akademik Eğitim: Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce gibi akademik derslerin rutin işleyişi dışında,  bu dersler için ayrı ayrı soru çözüm saatleri bulunmaktadır. Ayrıca, bu dersler için bir ay boyunca öğrenilen bilgilere yönelik öğretmenlerinin hazırladıkları sorular ile ÖDS (Öğrendiklerimi Değerlendirme Sınavı)’ye giren öğrencilerimizin bu derslerden edindikleri bilgileri ve kazanımları doğru ve kalıcı bir şekilde pekiştirmeleri sağlanmaktadır. 


* “Okul-Veli-Öğrenci işbirliğini ön planda tutuyoruz”


Okulumuzda eğitim öğretim faaliyetlerinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Okul-Veli-Öğrenci işbirliği ön planda tutulmaktadır. Bunun için, her sınıftan sorumlu Danışman Öğretmen ve her kademeden sorumlu PDR öğretmenleri sene başında belirlenerek, öğrencilerin her türlü durumları ile ilgilenilmekte ve velilerimizle Danışman-PDR öğretmenleri haftalık veya on beş günlük düzenli görüşmeler yaparak velilerimizin öğrencilerin durumları hakkında bilgilenmesi sağlanmaktadır. 


* Okul başarıları…


Başarılarımız; 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında sınava giren 8.sınıf öğrencilerimizin %80’i Fen Lisesi’ni kazanmış. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında yapılan TEOG sınavına giren 8.Sınıf öğrencilerimiz Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Türkçe, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi tüm derslerden 93,5 ortalama yaparak büyük bir başarıya imza attılar. TEOG 1 sınavında 2, TEOG 1 ve 2 sınavlarında 1 öğrencimizde 100 tam puan almayı başardılar. Öğrencilerimizin TEOG 2014 sınavlarında yapmış oldukları bu ortalama ile İl Genelinde birinci sırada yer almaktayız.  Bu başarılarımızın yanı sıra; University Of Cambridge’in yapmış olduğu Cambridge Esol İngilizce sınavında öğrencilerimiz %100 başarı göstermişlerdir. Okulumuza tüm ilçelerimizden servislerimiz mevcuttur.” dedi.