Engelli öğrenciler, engel tanımayan gösterileri ile büyük beğeni topladı

Engelli öğrenciler, engel tanımayan gösterileri ile büyük beğeni topladı

Engelli öğrenciler, engel tanımayan gösterileri ile büyük beğeni topladı

Engelli öğrenciler, engel tanımayan gösterileri ile büyük beğeni topladı

Engelli öğrenciler, engel tanımayan gösterileri ile büyük beğeni topladı
06 Aralık 2010 - 09:09

Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, 3 Aralık 2010
Cuma günü 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir program düzenlendi.

HABER MERKEZİ
 Saat 19.30’da Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ASO Salonu’nda yapılan programa AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Resul Yeşilyurt, Kırklareli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Halil Yücel, çok sayıda davetli ile öğrenci velileri katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk olarak Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nin tanıtım slayt gösterisine yer verildi. Daha sonra Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Müdür Vekili İlyas Yalçın, konuşmasında şunları kaydetti;
“Okulumuz 2002 yılı Aralık ayında Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda filizlendi. Daha sonra eski Tekel binası, şimdi Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplum Merkezi'nin olduğu yerde, şimdi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü olan Serkan Dündar'ın Kurucu Müdürlüğü’nde 2 Özel Eğitim Sınıfı, Halı  Dokuma ve Ağaç İşleri olmak üzere 2 Kurs Programı ve 14 öğrencisi ile 2007 yılı Mart ayına kadar burada eğitim-öğretimini sürdürdü.
Öğrenci sayılarının artması ve mekân yetersizliği nedeniyle daha önce meslek yüksek okulu, fabrika ve özel dershane olarak kullanılan Sosyal Hizmetler Erkek Yetiştirme Yurdu’nun yanındaki binalara taşındık.
2002 yılında 14 öğrenci, 2 öğretmen olan sayımız bugün; Eğitim Uygulama Okulu Kısmında 40 öğrenci, 4 özel eğitim sınıfı, İş Eğitimi Merkezi kısmında 40 öğrenci, Ağaç İşleri, El Sanatları, Halı Dokuma ve Galoş yapımı olmak üzere 4 kurs programı, Alan mezunu 8 özel eğitim öğretmeni,(Görsel Sanatlar-Beden Eğitimi-Müzik) 3 branş öğretmeni,(Ağaç İşleri ve Halı Dokuma) 2 meslek dersi öğretmeni, l müdür, 2 müdür yardımcısı, 1 memur ve 1 hizmetli ile toplam 80 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti vermekteyiz.
İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün maddi ve manevi destekleri, okulumuz eski müdürü Serkan Dündar’ın sabır ve gayretli çalışmaları fedakar öğretmenlerimizin sonsuz şefkatleri, sevgi ve saygıya değer ailelerimizin özverileri, okul aile birliğimiz ve spor kulübümüzün azim ve gayretli çalışmaları ile okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortak çalışmaları ile gerçekleştirdiği "Beyaz Bayraklı Okul" projesinde, 2 yıl üst üste en temiz okullar sıralamasına girerek Beyaz Bayrak almış, sporcularımız gittikleri şampiyonalardan her seferinde madalyalarla dönmüşlerdir.
Çevre birimlerinden; Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Anadolu Meslek Kız Meslek Lisesi, Üniversitemizin Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümleri, Hemşirelik Yüksek Okulu, Orman Müdürlüğü, Belediyemiz ve yerel basınımızla iç içeyiz. Hepsinin yönetici, personel ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.
Ülkemizde ilk defa özel eğitime muhtaç çocuklarla ilgili ve okul öncesi eğitim ile ilgili çalışmaları başlatan ve bugün 92 yaşında olup halen Çanakkale, Lapseki’de yaşayan eğitimin içinde olan" Zekiye Gülsen hanımefendi;
"Mutlu olmak gökten yağmur gibi yağmayacağına göre, mutlu olmak isteyen mutluluğu bulduğu yede yakalamalı" diyor.
Bir de "İnsanların birbirlerinin ruhuna erişebilmesi için yalnız lisan değil sevgi, gerekir" diyor. Yamalı Bohçam adlı kitabında, kendisini saygı ve minnetle anıyor ellerinden öpüyorum.
İlk olmak zordur ve sabır ister. Birikimler paylaştıkça mutluluk verir insana, slayt gösteriminde de izlediğiniz gibi, Anayasamızda ifadesini bulan "Bireyin okuma hakkı engellenemez" sözünden hareketle, Büyük Önderimiz M . Kemal Atatürk'ün "Eğitimde Feda Edilecek Fert Yoktur" vecizesini şiar edinerek yola devam ediyoruz. Özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımızı, eğitime ne kadar erken alırsak, onları kendi başarı sınırına ulaştırmak da o kadar kolay olacaktır. Bizler öğretmenleri olarak, bir heykeltıraş sabrı, bir kuyumcu titizliği, bir dokumacının inceliği ile var olan değerlerden yenilerini ve daha güzellerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Birazdan izleyecekleriniz bu gözyaşı, bu sabır ve bu umut dolu çabaların ürünüdür. Farklı olmanın, farkında olarak yaşamanın ve hayata farklı bir pencereden bakmanın ürünüdür. Amacımız ve hedefimiz; "mutlu birey, mutlu aile, mutlu bir Türkiye "”
Müdür Vekili Yalçın’ın konuşmasının sonrasında AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi. Milletvekili Sarıçam konuşmasında, bugünü ayrı bir duyarlılık ile değerlendirmek gerektiğine inanarak, toplumun her kesimi ile ilgilenmenin en baş görevlerinden biri olduğunu söyledi. Bu konularda ayrım yapmayıp kucaklayıcı olmanın çok önemli olduğunu belirten Milletvekili Sarıçam şunları kaydetti; “Toplumumuzda engelli olan vatandaşlarımız, bu toplumdan ve devletten sadece alması gerekeni alıyor. Onlara kimse bir lütufta bulunmuyor. Bu konuda ayrılması gereken kaynakları değişik yerlere, imkansızlıkları bahane ederek çarçur etmiyoruz. Yerli yerine ulaştırmak için gece ve gündüz çalışıyoruz. 2 yıl önce Kültür Sitemizde yine aynı okulumuzun öğrencileri ile düzenlediği bir gösteri gecesine katılmıştım. Onlar ile beraber olunca duymuş olduğum mutluluk ve onların yüzünde görmüş olduğum memnuniyeti ve sevinci paylaşmak için bir kez daha bu programa katıldım. Tüm engelli kardeşlerimin bu mutlu gününü en içten dileklerim ile kutluyorum.”
Programın devamında 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında Kırklareli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ne katkı sağlayıp, emeği geçen kurumlara Milletvekili Sarıçam tarafından plaket takdimi yapıldı.
Daha sonra okul öğrencilerinin hazırladığı gösterilere yer verildi. İlk olarak okul Öğretmeni Berna Azca’nın hazırladığı “Üsküdar” isimli ront sergilendi. Ardından okul Müzik Öğretmeni Utku İzgi tarafından hazırlanan Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi Korosu sahne aldı. Okul öğrencilerinden Merve Çeltikçi Otizm’in ne olduğunu salondakiler ile paylaştı. Programın devamında Hacıağa skeci ve Kına Gecesi gösterisi ile sahne alan öğrenciler salondakilere keyifli dakikalar yaşattılar. Yine okul öğrencilerinin gerçekleştirdiği Tavşanlar rontu ve Keloğlan skeci salondakileri kahkahaya boğdu. Safiye Aydoğmuş yönetimde hazırlanan Salsa Gösterisi ile sahne alan okul öğrencileri salondakilerden büyük alkış aldı. Programın finalinde okul öğrencilerinin hepsi sahneye çıkarak hep beraber 10. Yıl Marşını okudular. Gerçekleşen program yine okul öğrencilerinin elinden çıkan el ürünleri sergisinin gezilmesi ile son buldu. (c.s.)