Eğitim şart

Eğitim şart

Eğitim şart

Eğitim şart

Eğitim şart
11 Şubat 2015 - 08:21

* Ambalaj atıklarının kaynakta ayrı toplanması ve geri dönüşümün önemi konulu eğitimin Demirköy İlçesi’nde eğitim veren okullarda gerçekleşti.

HABER MERKEZİ


Kırklareli’nin Demirköy Belediyesi okullara yönelik çevre bilincini geliştirme ve ambalaj atıkları hakkında yürütülen organizasyon kapsamında Çevre Bilinci Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Proje Eğitimlerini gerçekleştirdi. Öğrencileri kapsayan çevre eğitiminde, atık yönetimi ve atık bilincinin sağlıklı ve doğru bir şekilde oluşturulabilmesi, çoğunluğu insan kaynaklı olan çevre sorunlarının çözümlenebilmesi amaçlanıyor.


İlçedeki Atatürk İlköğretim Okulu, Fatih İlköğretim Okulu ve Demirköy Çok Programlı Anadolu Lisesinde gerçekleşen eğitimde, Demirköy Belediyesine hizmet veren Çevre Mühendisi Uğur Uluğ tarafından öğrenciler geri dönüşüm konusunda bilgilendirildiler. Çevre Mühendisi Uluğ resimlerle, video filmler ile ve sunumlarla destekli ‘’ Geri dönüşüm nedir? Geri dönüşüm neden yapılmalı? Geri dönüşebilen atıklar nelerdir? Geri dönüşüme nasıl katılmalıyız? Neden ambalaj atıklarını geri kazanmalıyız?” gibi konular, hem video hem de sunumlarla destekli çevre kirliliği, ambalaj atığının kaynağından ayrı toplanması ve atık pillerle ilgili geniş çerçeveli bir eğitim sunulmuştur. Söz konusu olan ambalaj atıkları cam, karton, metal, kağıt Demirköy Belediyesi bünyesinde belirtilen gün ve saatlerde tahsis edilmiş olan yerlerdeki konteynerlere veya evlere, okullara ve işyerlerine dağıtılan ambalaj atığı toplama torbalarına biriktirerek plana dahil halkımızın bu konuya biraz daha istekli olmaları istenmiştir.


* “Atıklarımız çöp değil, kazanç olmalı”


Konu ile ilgili bir açıklama yapan Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz; “Demirköy Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ambalaj atıkları çalışmaları kapsamında Çerkezköy geri dönüşüm tesisleri ile anlaştı. Bu çalışmalar kapsamında söz konusu olan ambalaj atıkları cam, karton, metal, kağıtlar Belediyemiz bünyesinde belirtilen gün ve saatlerde Belediyemizin tahsis etmiş olduğu yerlerdeki konteynerlere veya evlere, okullara ve iş yerlerine dağıtılan ambalaj atığı toplama torbalarına biriktirerek tüm halkımızın dahil olmasını istediğimiz için öğrencilerimize bu eğitim konusunda uzman Çevre Mühendisimiz Uğur Uluğ tarafından bu yıl ikinci eğitim verilmiştir. Atıklarımız çöp değil kazanç olmalıdır ancak, ambalaj atıklarının değerlendirilmesi sadece ekonomik bir gelir olarak görülmemelidir. Dünyamızı ve çevremizi kirletmemek için de değerlendirilmelidir. Birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi Demirköy’de de geri kazanılabilir ambalaj atıklarını toplayarak geri dönüşümünü sağlıyoruz. Bu projemizde öğrencilerimizin bize büyük destek vereceğine inanıyoruz. Projemizin ülkemiz ekonomisine ve Demirköy çevresinin doğal yapısının korunmasına katkıda bulunaktır. Bunu başarabilmemiz de eğitimden geçer. Her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitim şart” dedi. (Gülcan Kutlu )