“Dünya'da paylaşılamayan tek şey zamandır”

“Dünya'da paylaşılamayan tek şey zamandır”

“Dünya'da paylaşılamayan tek şey zamandır”

“Dünya'da paylaşılamayan tek şey zamandır”

“Dünya'da paylaşılamayan tek şey zamandır”
18 Aralık 2011 - 08:38

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Kırklareli Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilere “Zaman Yönetimi” başlıklı bir konferans veren Özel Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan, her şeyin paylaşabilindiğini, ancak zamanımızı asla paylaşılamadığını ifade ederek; “Dünya'da paylaşılamayan tek şey zamandır. Zaman zengin, fakir, ırk, kadın, erkek, ülke ayırmıyor. Zaman dünyanın en değerli varlığıdır. Tekrarı mümkün değildir.” dedi. 

HABER MERKEZİ


Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Kırklareli Öğrenci Yurdunda 14 Aralık 2011 Çarşamba günü Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı YURTKUR Genel Müdürlüğü tarafından planlanan "Liderlik Okulu" kapsamında "Zaman Yönetimi" konulu bir konferans düzenlendi.


YURTKUR Kırklareli Öğrenci Yurdu Binası’nda saat 19.30’da verilen konferansa YURTKUR Edirne Bölge Müdür Yardımcısı Necati Yavuzer, Yurt İdare İşletme Şube Müdürü Mevlüt Turhan, Yurt Müdürü Abdullah Yücel Kuruçim, Yurt İdare İşletme Şefi Emin Günel ve yurtta çalışan tüm personel ile yurtta barınan üniversite öğrencileri katıldı.


Yurtta barınan üniversite öğrencilerinin motivasyonu yüksek, zamanı iyi yöneten, özgüveni artmış, başarıya odaklanmış, değişime ve çağa ayak uyduran sosyal iletişimi güçlü bireyler olarak gelişmelerine katkı sağlamak amacı ile verilen konferansın sunumu Özel Eğitim Bilimleri ve Kişisel Gelişim Uzmanı Murat Ertan tarafından gerçekleştirildi.


Liderlik, motivasyon, özgüven, başarı, değişim, iletişim, zaman yönetimi ve eğitim başlıkları altında öğrencilere bilgi aktaran Murat Ertan, zamanın doğru ve planlı kullanılması gerektiğini belirtti.


* “Kendisini değiştirmeyen hiçbir şeyi değiştiremez”


İnsanların “Ben” dediği zaman bir şeyleri değiştirebileceğini vurgulayan Murat Ertan; “Ben dediğimiz zaman bir şeyleri değiştirebiliriz. Kendisini değiştirmeyen hiçbir şeyi değiştiremez. İnsan kendisini düzeltirse Dünya’yı düzeltir. O nedenle var olanlara sahip çıkmalıyız.


Dünya’da en önemli olan şey zamandır. Biz bunu oyalanarak geçiriyoruz. İz bırakırsanız, eser bırakırsanız hatırlanırsınız. Eğer bir iz bırakmak istiyorsanız zamanı iyi değerlendirmeliyiz.” dedi.


Murat Ertan, kadın ve erkeklerin bakış açılarının farklı olduğunu söyledi. Kadınlarla erkeklerin birbirini anlamalarının yolunun farkındalıktan geçtiğini belirten Murat Ertan, “kadınlar süreç odaklıdır, erkekler sonuç odaklıdır. Kadınlar sesli düşünür, erkekler monolog yapar. Dünyanın ilk kişisel gelişimcisi Nasreddin Hoca'dır. Kişisel gelişim 150 yıla dayanmaktadır.” şeklinde konuştu.


* “İletişimin temel amacı paylaşma”


Toplumun iletişimi doğru kullanmakta zorluk ve sıkıntılar çektiğini ifade eden Murat Ertan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “İletişimin temel amacı paylaşma. Hepimiz insanız ve paylaşmayı bilmeliyiz. Türkiye'de 300 bin kişiye eğitim verdim. İletişimin doğru kullanılması gerekir. Önce kendimize inanacağız, sonra hedefimizi gerçekleştireceğiz. Dünyada çok sayıda insan yaşamış, ancak sadece iz bırakanlardan bir kaç tanesini hatırlayabiliyoruz. Her şeyimizi paylaşabiliyoruz ancak zamanımızı asla. Zamanı değiştiremiyoruz. Dünya'da paylaşılamayan tek şey zamandır. Zaman zengin, fakir, ırk, kadın, erkek, ülke ayırmıyor. Zaman dünyanın en değerli varlığıdır. Tekrarı mümkün değildir.  Var olan iletişimi doğru ve güçlü kullanmalıyız. Emeksiz hiç bir şey yok. Hedefimiz olmadan geleceğe ilerlemekte güçlük çekeriz. Kendimize belirlediğimiz yoldan ilerlemeliyiz. Hayatta önümüze engeller çıkacak. Bu engelleri aşmak bizlerin elinde. Bizim toplumumuzun en büyük eksikliği kendimize hedef koymadan ilerlemeye çalışmaktır. Değişim kaçınılmaz. Değişime ayak uyduramazsanız, sizi zorla değiştirirler. Değişerek, gelişmeliyiz, yoksa zorluklarla boğuşuruz.” (cs)