Doğalgaz kazılarına izin şartı

Doğalgaz kazılarına izin şartı

Doğalgaz kazılarına izin şartı

Doğalgaz kazılarına izin şartı

Doğalgaz kazılarına izin şartı
21 Temmuz 2011 - 08:34

Kırklareli Belediyesi, doğalgaz kazılarından kaynaklanan sıkıntıları en aza indirmek ve bu konuda belediyeye gelen sayısız şikâyetler nedeni ile vatandaşın hakkını gözeten bir yaklaşım içine girdi.







HABER MERKEZİ


Doğalgaz işi ile uğraşan, cadde ve sokaktan evlere doğalgaz hattı döşeyen firmalar ile bir toplantı gerçekleştiren Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, firmaların kazı çalışması yapmadan önce belediyeyi bilgilendirip çalışma yapmalarını isteyerek, belediye bilgisi dışında çalışma yapanlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.


19 Ağustos 2011 Salı günü saat 09.30’da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur, GAZDAŞ Firması Müdürü Halil Ay ile doğalgaz dönüşün işi yapan 9 ayrı firmanın yetkilisi katıldı. Toplantıda konuşan Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Başkur şunları söyledi;


“Sahadaki bazı sorunlar bu toplantıyı zorunlu kıldı. Sahada servis kutusundan sonraki tahribatlar ile ilgili sıkıntılarımız var. Bunları sizlerde gözlemlemişsinizdir. Bu direk sizi ilgilendiren bir konu bundan sonra biz bu şekilde bir sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Sizler işinizin akışı açısından bu yapılan işlemi bir zorunluluk olarak görüyorsunuz ama bizler işin doğru akmamasından kaynaklanan sıkıntılar yaşıyoruz. Bizim yollarımız doğalgaz kazıları nedeni ile zaten delik deşik oldu. 5 ayda her taraf altüst oldu. Bu konuda korkunç tepkiler aldık. Hakkaniyetin üstünde tepkiler aldık. Bizlerinde esiklikleri vardır. Sorunun geldiği nokta itibari ile bir kendi önlemlerimizi almak zorundayız. Servis kutusuna kadar doğalgaz şirketi sorumlu, fakat bundan sonraki süreçte eve bağlantı aşamasında doğalgaz firmaları devreye giriyor. Doğalgaz firmaları bu konuda gerekli duyarlılığı göstermedikleri için bizim önlem almamız gerekiyor. Bundan sonra doğalgaz ile yapılan diyalog çerçevesinde, nasıl ki kanal açma konusunda belediyeden onay alınıyor ise belediyeden izinsiz bırakın kazma vurmayı, biz o bölgede kazmayı dahi görmek istemiyoruz. Yaptığınız işleri gözden geçirirseniz bizim bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu sizlerde göreceksiniz. Servis kutusundan sonra kazma vurulmuş yaklaşık 15-20 gün delik deşik bırakılmış kaldırımlar var. Hiç kimseden bir şey soramıyoruz. Bu konuda taraf olmak zorundayız. Kırklareli halkı adına bu konuda taraf olduğumuzu belirmek istiyorum. Kesinlikle izin almadan gözetimsiz kazma vurulmayacak, vurulduğu taktirde gerekli cezai işlem uygulanacak.


Ünal Başkur, doğalgaz firmalarının bundan sonra yapması gerekenler ile ilgili şunları söyledi;


“Doğalgaz ile ilgili izninizi aldıktan sonra gelip belediyeye bilgi vereceksiniz, bizim bilgimiz dahilinde oraya kazmayı vuracaksınız. Bizlere bir gün önceden bildirilir ise gerekli arkadaşlarımızı yönlendireceğiz. Aynı gün bilgi verildiğinde ya öğleden sonra, ya da bir gün sonra arkadaşımızı yönlendireceğizdir. Bu işleri koordineli bir şekilde yapacağız. Eğer ki süreç saha inildiğinde doğalgaz A.Ş’den kaynaklanan problemler var ise, doğalgaz bizim bilgimiz haricinde bir şey yapar ise doğalgaza, eğer tesisatçı arkadaşlardan ise onlara en üst limitten cezai işlem yapacağız. Bunu cezai uygulama gibi algılamayın. Bunu kente çıkmak boyutunda değerlendirin.”


GAZDAŞ Firması Müdürü Halil Ay, Kırklareli’de tüm caddeleri müşterilerin gaz alabilecekleri şekilde borular ile döşediklerini Bu çalışmaların kısa bir zaman diliminde olmasından ötürü çok büyük rahatsızlıklar verdiklerini, ancak bunlardan ders almaları gerektiğini belirtti. “Eğer dengeli bir arz talep ilişkisi oluşturulur ise birkaç yılda bu çalışmalar rayına oturur. Yaşanan sıkıntıyı en asgariye indirmek zorundayız.” Diyen Halil Ay, önemli olanın vatandaş memnuniyeti olduğu, belediyenin de bu şekilde bir yaklaşım içinde çalışmalarını sürdürmek istediğini ifade etti.


Firma yetkilileri belediyeden nasıl izin alacaklarını sormaları üzerine Ünal Başkur, Fen İşleri Müdürlüğü’ne gelerek kazı yapılacak yolun durumuna göre tahribat ücretini ödeyip kazı onayı alınacağını, ondan sonrada kazının ne zaman olacağı bilgisini müdürlüğe vermeleri gerektiğini söyledi. (cs)