Çınar; “Kırklareli’de Bonzai ile etkin bir mücadele sürdürülüyor”

Çınar; “Kırklareli’de Bonzai ile etkin bir mücadele sürdürülüyor”

Çınar; “Kırklareli’de Bonzai ile etkin bir mücadele sürdürülüyor”

Çınar; “Kırklareli’de Bonzai ile etkin bir mücadele sürdürülüyor”

Çınar; “Kırklareli’de Bonzai ile etkin bir mücadele sürdürülüyor”
05 Eylül 2014 - 07:22

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantıları’nın 4. Birleşimi 04 Eylül 2014 Perşembe günü saat 10.30’da Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu’nda bir önceki gündeme ait tutanak özetinin onaylanması ile başladı. 




HABER MERKEZİ


Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantıları’nın 4. Birleşimi 04 Eylül 2014 Perşembe günü saat 10.30’da Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu’nda bir önceki gündeme ait tutanak özetinin onaylanması ile başladı. Gündemde yer alan teklifler görüşülerek komisyonlara havale edilirken, komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar okunarak kabul edildi.


* Kırklareli İl Genel Meclisi Bonzai Kullanımını araştırdı


Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Ağustos Ayı Meclisi’nde gündeme alınan ve gençler arasında hızla yaygınlaşan Bonzai kullanımındaki artışın araştırılması için İçişleri ve Çeşitli İşlerKomisyonu ile Çocuk ve Engelliler Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Eylül Ayı Toplantıları’nın 4. Birleşimi’nde meclise sunuldu.


Sibel Çınar tarafından okunan raporda şunlara yer verildi:


“Aile, çocuk ve engelliler komisyonu ile İçişleri ve çeşitli İşler komisyonu olarak komisyon üyelerimiz tarafından kendi bölgemizde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Teşkilatı ve Kaymakamlıklarla görüşmelere başlanıldı. Daha sonra İl de bulunan İl Rehberlik ve Rehabilitasyon Müdürü Serkan Dündar, İl Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, İl Çocuk Şube Müdürü İbrahim Şahin ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ile komisyonlarımızla birlikte görüşmelerimizi yaptık.


Birlikte yaptığımız görüşmelerimizde, bizlere ilk önce kendilerini ziyaretlerimizden sentetik kanabinoid vb. madde kullanan çocuk ve yetişkinlerin bölgemizde hangi boyutta olduğu konusunda yaptığımız araştırmalarımızdan dolayı taktir ve teşekkürlerini belirttiler. Bizlere bu konunun çok hassas bir konu olduğunu ve bu tür olayların seminerlerini yapan kişilerin Özel eğitim aldıklarını ve yapılan seminerlerde bilirkişilerin kullanacakları sözcük ve kelimeleri titizlikle seçtiklerini belirttiler. Bölge olarak çok fazla kullanım sayısının olmadığını, genellikle sorunlu ailelerin ve yaşam şartlarının ağır olduğu aile çocukları olduğunu, ancak son zamanlarda eğitim seviyesinin ve gelir düzeyi iyi olan ailelerde rastlandığını dile getirdiler. Yaş ortalaması olarak 11-40’lı yaşlar arasında olduğunu ve kolay temin edilip, ölümle sonuçlanan bir sentetik madde olduğunu, hiçbir şekilde kurtuluşlarının bulunmadığını, 2 ile 5 yıllık bir yaşam süresi kaldığını belirttiler. Tabii ki dünya gelmemizle birlikte bir annemiz ve babamızla dünyaya gözlerimizi açan insanlar yaşamın içinde ki


Üzüntülü, mutlu, sevinçli, sağlıklı, sağlıksız yaşama şartları zor veya iyi olan ailelerin dünyaya getirdikleri çocukların daha sonra nelerle karşılaşacağını ve şuan anne ve babaların çalışmış olduğu, toplumumuzda çocuklara zaman ayıramayan, sadece iş-internet-tv gibi sosyal yaşamın ana arterleri olmuş, evde yaşayan çocukların zaman geçiremez duruma gelmişlerdir.


İl Çocuk Şube Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşme sonucunda vermiş olduğu bilgiler bizleri çok etkiledi. Çocuk Şube Müdürümüz çocuklar suç işlemeyi bilmezler. Onlar suça sürüklenirler. Ancak ailelerin sahipsizliğinden, ilgisizliğinden çocukların bu tür olaylara sürüklendiklerini dile getirdi. Yetkililer, çocuklar ile ilgili yaptıkları ve yapacakları projelerden bahsetti. Çocuklarımızdan oluşan bir futbol takımını kurduğunu ve adının da Yayla Eğitim Spor olduğunu söyledi. Bu çocuklar ilçeler arası müsabakalar yaparak kendilerinin ne kadar değerli olduklarını hissetmelerini sağladık. Çocuklarımızı topluma kazandırabilmek için onları sinema, şehir dışı gezlerine ve yemek salonlarına götürerek toplumun içerisindeki yerlerinin önemini ve onların ufkunu genişleterek bakış açılarım değiştirdiklerini belirtti. İbrahim Şahin “Yaylada Buluşalım" adı altında yeni bir projelerinin olduğunu söyledi. Emniyet teşkilatımız ile yapılan görüşmeler neticesinde konuya büyük bir hassasiyet ve titizlikle yaklaşıldığı, sentetik kanabinoid vb. madde kullanımının ve satışının engellenmesi için ciddi bir mücadele verildiği komisyonumuzca görülmüş, Emniyet teşkilatımızın bu yöndeki çalışmaları tüm komisyon üyelerimizce takdirle karşılanmıştır. Benim çocuğum yapmaz demeden önce ailelerin bu konuyu çok ciddiye alarak gençlerimizi, çocuklarımızı otokontrol altında sıkmadan ve bunaltmadan takiplerinin yapılması gerektiği kanısına varılmıştır.” (Savaş Eskici)