“Bu yola hep birlikte buşkoyduk”

“Bu yola hep birlikte buşkoyduk”

“Bu yola hep birlikte buşkoyduk”

“Bu yola hep birlikte buşkoyduk”

“Bu yola hep birlikte buşkoyduk”
24 Ocak 2011 - 08:56

* Fen Bilimleri Dershanesi’nin Kurucusu Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni
Derya Bulut; “Sınav olmak zorunda ve olacak, bundan kaçış yok” dedi.


HABER MERKEZİ
FEN Bilimleri SBS ve ÖSS birimleri tarafından 22 Ocak 2011 Cumartesi günü saat 14.00’da Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörlüğü Kültür Merkezi’nde “Milenyum Kuşağının Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.
Milenyum Kuşağının Eğitimi” konulu konferansa Işık Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos, FEN Bilimleri Dershanesi’nin Kurucusu Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Derya Bulut, yorumcu Pelin Batu, Fatih Türkmenoğlu, Fen Bilimleri Dershane öğrencileri ve Kırklareli halkı katıldı.
Fen Bilimleri Dershanesi’nin Kurucusu Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Derya Bulut, toplanılmasının tak bir amacının sınav olduğunu belirterek şunları kaydetti;
“Sınava neden bu kadar önem veriyoruz. Sadece Türkiye olarak bizim mi önem veriyoruz. Dünya çapında birçok ülke sınava önem veriyor. Ama değişik amaçlarda önem veriyor. Farklı gelir dağılımında bir adaletsizlik varsa sınava önem veriyoruz, bir adaletsizlik yoksa önem vermiyoruz. İnsanlar öyle bir moda giriyorlar ki, gelir dağılımındaki adaletsizlikten çıkışının nedeni gibi. Sınav olmak zorunda ve olacak, bundan kaçış yok. Bu yola hep birlikte başkoyduk.”
Daha sonra eğitimin, dershanelerin öneminden bahseden Bulut, öneminden aileler çocuklarının en iyi eğitimi almaları için çalıştıklarını ve sosyal yaşantılarından vazgeçerek çocuklarını kursa gönderdiklerini söyledi.
Işık Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos ise gençliğin eğitimle olan ilişkileri ve sonuçlarının tartışılacağını ifade ederek;
“Kırklareli’ne üçüncü gelişim. Her seferinde çok sıcak ilgiyle karşılanıyoruz Üniversite olarak. Tabi ki bu sefer FEN Bilimleri Dershanesi Eğitim birimlerinin programı. Buradaki konferansımızın 2 amacı var. Bir taraftan Pelin Batu ile Fatih Türkmenoğlu’nun katılımıyla gençliğin eğitimle olan ilişkileri ve sonuçlarını tartışacağız. Öğrencilerin eğitim öğretime nasıl bir yaklaşım sergilediklerini tartışacağız” dedi.
Işık Üniversitesi hakkında bilgiler veren Yorgo İstefanopulos sözlerini bitirerek Pelin Batu ve Fatih Türkmenoğlu’na bıraktı.
Batu Milenyumu canlandıracaklarını belirterek çocukların, öğrencilerin milenyum jenerasyonuna ait olduğunu kaydetti.
Batu; “1990 yılından itibaren doğan çocukların aslında nasıl olduklarını ve onlara nasıl bir eğitim verilmesi gerektiğini anlatacağız. Ama burada amaç sadece anlatmak değil, bizde karşınızda öğrenci olarak bulunuyoruz. Hala öğrenciliğim devam ediyor. Doktora yapıyorum. Sinema, televizyon, programlar eğlenceli ama üniversite kadar hiçbir yer beni tatmin etmemiştir” dedi. (e.u.-c.s.)