“Bizim tesellimiz can kaybının olmaması”

“Bizim tesellimiz can kaybının olmaması”

“Bizim tesellimiz can kaybının olmaması”

“Bizim tesellimiz can kaybının olmaması”

“Bizim tesellimiz can kaybının olmaması”
07 Şubat 2013 - 09:57





* AK Parti Milletvekili Gürşan, meclis üyelerinden il ve ilçe sıkıntıları dinleyerek meydana gelen sel felaketini değerlendirdi.





HABER MERKEZİ


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan, Kırklareli İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.


Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı 3. birleşimi 6 Şubat 2013 Çarşamba günü saat 10.30’da başladı. yoklama ve bir önceki birleşime ait tutanak özetinin okunmasının ardından il genel meclisi’ni AK Parti Kırklareli Milletvekili Av. Şenol Gürşan ziyaret etti.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser’in de hazır bulunduğu toplantıda Trakya bölgesi’nde haftanın ilk günü etkili olan sağanak yağış dolayısıyla ilçelerde meydana gelen sel felaketi ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı.


Ayrıca Meclis üyelerinin ve sorumluluk bölgelerinin sıkıntılarını da dinleyen Vekil Gürşan, tek not alarak Ankara’da konularla ilgili görüşmeler yapacağını söyledi.


4 Şubat 2013 Pazartesi günü sabaha karşı saat 03.30 civarında başlayan sağanak yağış dolayısıyla Kırklareli merkez ilçe Karahıdır Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketiyle ilgili ve 5 Ocak 2013 Salı günü sabaha karşı Babaeski ilçesinde de etkisini arttıran sağanak yağış dolayısıyla Şeytan Deresi’nin taşması sonucu meydana gelen sel felaketlerinde bir can kaybının yaşanmadığını söyleyen Gürşan; “tek tesellimiz can kaybının olmaması” dedi.


Gürşan konuşmasını şu şekilde devam ettirdi;


“Ankara’ya giderken Karahıdır Mahallesi’nde meydana gelen sel felaketini duydum geri döndüm. Oradaki selden etkilenen vatandaşları ziyarettik. Yerinde incelemelerde bulunduk. Daha sonrasında Ankara’da AFAD Daire Başkanı’yla görüştüm neler yapılabilir konusunda.


Valimiz Mustafa Bey’de ertesi günü beni aradı ve Babaeski’nin sular altında kaldığını söyledi. İzin alarak Kırklareli’ne geldim. Babaeski’deki durumu görünce çok şaşırdım. Ama sevindirici olan yanı bir can kaybı yok. Büyükkarıştıran Beldesi’nde meydana gelen sel felaketindeki mal kaybı gibi kayıpta yok.


Babaeski’de bütün alanı dolaşarak incelemeler yaptım. Kaymakam’dan da ilçe ilgi ilgili bilgiler aldım. Selden etkilenen çok fazla ev ve işyeri yok. Babaeski’de 1970 ve 1980 yıllarında buna benzer bir sel felaketi olmuş. Felaketin üzerine siyaset yapılmaz ancak bu Büyükkarıştıran beldesi için de geçerli doğaya karşı gelirde ona uygun yerleşim yeri yapılmaz, buna uygun yaşamayı sürdüremezsek bu tür felaketlerde zarar görmeye devam ederiz. Geçmişte suların güçlü bir biçimde aktığı bölgeler imara açılır ve yerleşime açılırsa buralarda sıkıntıların yaşanma kaçınılmaz olur. Buna çok dikkat etmek lazım. Karahıdır Mahallesi’nde ki sel felaketi için 150 bin lira ödenek çıkartıldı. Babaeski için de hasar tespit çalışmaları sürüyor ancak suların çekilmesi bekleniyor. Hasar tespitinden sonra Babaeski için de gereken yapılacak.


* “Tarım İhracatına Kırklareli 36,6 milyar dolar destek sağladı”


Tarım ilimiz açısından da Türkiye açısından da önemli. Yaklaşık 340 bin nüfusumuz var. Bunun 111 bini köylerde yaşıyor ve ÇKS’ye kayıtlı 18 bin 600 çiftçimiz var. Bu çiftçiler yaklaşık 184 bin hektar alanı işliyor. Seçim sloganım da söylediğim gibi Kırklareli’ni hem hayvancılık hem de tarım bakımından Avrupa’nın Hollanda’sı yapmak istiyoruz. Türkiye geneline bakıldığın da 2002 yılından bu yana tarımsal alanda çalışan insan sayısı 4-5 milyon düşmesine rağmen tarımsal hasıla bakımından 2012 yılı itibariyle 22 milyar dolardan 62 milyar dolara çıktığını görüyoruz. Kırklareli bazında da baktığımız bu ihracata 36.6 milyon dolar. Biz bunu arttırmanın gayreti içerisindeyiz.


Geçmişte bu kadar mısır üretimi yapılmıyordu. Son yıllarda mısır üretimi oldukça arttı. Ürün yelpazesinde ciddi bir değişiklik oldu. Kırklareli’de mısır kurutma ve alım tesisi olması gerekiyor. Bunun üzerine çalışmalar yapacağız. Bu son derece önemli. Ayrıca Kırklareli’ne canlı hayvan borsasının da kurulmasını istiyoruz. Canlı hayvan borsası Kırklareli’ne hareketlilik getirir.


Kırklareli tarımın geçiş yeri. Kanlı geçit mevkiinde bunların araştırılması yapılıyor. Bizim içimize kapalı olmamamız gerekiyor. Değişim denilen bir gerçek var. Buna kapalı kalamayız. Gözümüzü kapatır, kafamızı kuma gömersek başkaları değiştirir ve bizler dışarıda kalırız.


Ayrıca sizlere şunu da söylemek istiyorum Ankara-Eskişehir arasında kullanılan hızlı tren, yakın zamanda Edirne-Lüleburgaz ve Babaeski’nde geçecek. Biz de hızlı tren hattını OSB’ye kadar çektirmek istiyoruz” dedi.