“Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz”

“Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz”

“Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz”

“Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz”

“Birilerinin sesimizi duymasını istiyoruz”
09 Mart 2011 - 09:49

* Kırklareli merkez ilçeye bağlı İnece Beldesi’nin Belediye Başkanı
İlyas Yılmam beldede bulunan İlköğretim Okulu’nun, taşımalı eğitim ile 7
köyden gelen öğrencilere eğitim ve öğretim verdiğini, ancak fiziki
durumunun yetersiz olmasından dolayı kaliteli eğitim verilemediğini
belirtti.

HABER MERKEZİ
Kırklareli merkez ilçeye bağlı İnece Beldesi’nin Belediye Başkanı İlyas Yılmam, beldede bulunan İlköğretim Okulu’nun fiziki yetersizliği ile ilgili olarak yaptığı müracaatlara bir cevap alamamanın üzüntüsünü ve sıkıntısını yaşadığını dile getiriyor.
* “Bir bina altında eğitim ve öğretim vermek istiyoruz”
İnece Beldesi’nin etrafında bulunan 7 köyden toplam 200 öğrencinin taşımalı olarak gelerek eğitim gördüğü okulun sınıflanın dar ve baraka halindeki yemekhanesinin burada eğitim ve öğretim görmekte olan öğrencileri olumsuz yönde etkilediğini belirten Belediye Başkanı İlyas Yılmam şunları kaydetti:
“1973 yılında beldemizde eğitim ve öğretime açılan İlköğretim Okulumuzda Ana Sınıfı, 1., 2., 3., 4. ve 5. sınıflar bir binada 6., 7. ve 8. sınıflar ayrı bir binada eğitim ve öğretim görüyor. Bu iki binanın arasında 1 kilometre uzaklık bulunuyor. İdari ve eğitim yönünden bu konuda çok zorluk yaşanıyor. Öğrencilerimizin 5. sınıftan sonra ayrı bir binaya gitmesi ayrı bir okula gidiyormuş gibi tepki görüyor. 17 dönümlük alana sahip bu yerimizde gönül ister ki ana sınıfları dahil 8. sınıfa kadar tüm sınıflarımız bir bina çatısı altında hizmet versin. Durum böyle olursa eğitim kalitemizde buna bağlı olarak yükselecektir.
* “Bu durum ülkemize ve beldemize yakışmıyor”
Ürünlü Köyü, Kocayazı Köyü Arizbaba Köyü, Dolhan Köyü, Paşayeri, Köyü, Koyunbaba Köyü VE Dokuzhöyük Köyü’nden yaklaşık 200 öğrencimiz burada eğitim görüyor. Okulumuzun fiziki yetersizliği, öğrencilerimizin 20-30 kişilik daracık sınıflarda eğitim görmesi çok sıkıntı veriyor. Bunun yanında okulun bahçesinde yer alan baraka şeklindeki yemekhanede taşımalı olarak beldemize gelerek eğitim alan öğrencilerimiz, sobalı olduğu için kışın soğukta, damının akması dolayısıyla da yağmurlu havalarda içeri akan yağmur altında yemeklerini yemek zorunda kalıyorlar. Ayrıca sıra masalarının üzerinde yemek yemek durumunda kalıyorlar. Bulaşıklarda eski yöntemlerle yıkanıyor. Bunun yanında ayrıca tuvaletlerimizin de dışarıda olması da büyük bir sorun teşkil ediyor. 6 yaşındaki ana sınıfı öğrencilerimiz karlı, soğuk ve yağmurlu havalarda dışarıda bulunan bu tuvaletlere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu durumda onların hastalanmalarına sebep olabiliyor. Bu durum 21. yüzyıla giren ülkemizde inece gibi bir yere ve eğitim camiamıza yakışmamaktadır.  
* “Çözüm için hiçbir şey yapılmadı”
Bunların düzeltilmesi için ilgili kurumlara, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Valilik Makamı’na defalarca yazılar yazıldı. Bunların çözüme kavuşturulması istendi. Çözüm için bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Şimdiden sonraki süreçte inşallah çocuklarımızın iyi bir eğitim görebilmesi için daha iyi şartlarda, fiziki altyapısı yapılmış, yeni altı derslikli, altında yemekhanesi ve toplantı salonu olan standart yapıdaki yeni İlköğretim Okulumuzun yapılmasını istiyoruz. Bunun yapılması için bizler gerekli resmi yazışmalarımızı yaptık. Bu konulardan okul müdürümüzün de bilgisi var. Onların yaptıkları resmi yazışmalara bizde gerekli siyasi desteği sağlamaktayız. İnşallah en yakın zamanda yeni öğretim yılına yeni binamızda çocuklarımız eğitim göreceklerdir.”