Bayrak; “Sadaka-i Fıtır 10 TL. olarak belirlendi”

Bayrak; “Sadaka-i Fıtır 10 TL. olarak belirlendi”

Bayrak; “Sadaka-i Fıtır 10 TL. olarak belirlendi”

Bayrak; “Sadaka-i Fıtır 10 TL. olarak belirlendi”

Bayrak; “Sadaka-i Fıtır 10 TL. olarak belirlendi”
25 Haziran 2014 - 09:43

* Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2014 yılı Ramazan Ayı’nın başlangıcından 2015 yılı Ramazan Ayı’nın başlangıcına kadar olan süre için, ülkemizdeki mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak en düşük  sadaka-i fıtır miktarı 10 TL. olarak belirlendi. 







HABER MERKEZİ 


11 Ayın Sultanı olan Ramazan Ayı’nın başlamasına kısa bir süre kala Sadaka-İ Fıtır miktarı en alt seviyesi 10 TL. olarak açıklandı.


Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından 2014 yılı Ramazan Ayı’nın başlangıcından 2015 yılı Ramazan Ayı’nın başlangıcına kadar olan süre için, ülkemizdeki mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak en düşük  sadaka-i fıtır miktarı 10 TL. olarak belirlendi.


Bu miktarın, “asgari miktar” olduğu Sadaka-İ Fıtır’da verilecek meblağ konusunda bir üst sınır olmadığı açıklandı.


Konu hakkında görüşlerini aldığımız Kırklareli İl Müftsü İsmail Bayrak, Sadaka-İ Fıtır miktarı en az seviyesi 10 Lira olduğunu, kişinin ekonomik gücüne göre bu miktarın yükselebileceğini kaydetti. 


Bir kişi gündelik evinde mutfak masrafı olarak şahsına kaç para harcıyorsa o kadar sadaka-i fıtır vermesi daha makbul olduğunu söyleyen Bayrak;


“Bir kişi evinde mutfak masrafı olarak 15 Lira harcıyorsa 15 Lira. 20 Lira harcıyorsa 20 TL. daha makbuldür. 10 Lira’dan yukarı olur ancak 10 Lira’dan aşağı olmaz. En düşük seviyesi 10 Lira’dır, Yukarısına sınır yoktur. Fabrikası olan birini düşünün yanında yüzlerce insan çalıştırıyor, o kişi Sadaka-İ Fıtır olarak bin Lira’da verebilir onunu sınırı yok. En doğrusu olan kendi ekonomik gücüne göre, günde kendisi ne harcıyorsa mutfak masrafı neyse onu vermesi en makbuldür.” (Kadir Sinici)