Başkan Özün; “Babaeski’de için üç proje hayata geçireceğiz”

Başkan Özün; “Babaeski’de için üç proje hayata geçireceğiz”

Başkan Özün; “Babaeski’de için üç proje hayata geçireceğiz”

Başkan Özün; “Babaeski’de için üç proje hayata geçireceğiz”

Başkan Özün; “Babaeski’de için üç proje hayata geçireceğiz”
18 Mayıs 2013 - 09:13


Kırklareli’nin Babaeski Ticaret Borsası Seçimleri’ni kazanan Fahrettin Özün’ün listesi, Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu, Genel Kurul Birlik Seçimleri’ni yaptı.








HABER MERKEZİ


Babaeski Ticaret Borsası Genel Kurulu 2 Mayıs 2013 Perşembe günü yapılmıştı. Yapılan seçimde iki aday yarışırken Fahrettin Özün’ün Yeşil Listesi 51 oya karşılık 73 oy alarak seçimi kazanmıştı. Seçime yapılan itirazlar nedeniyle iç seçim uzun süre yapılamazken itirazların red almasıyla seçimler gerçekleştirildi.


Yapılan seçimlerin sonucu; Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Fahrettin Özün, Yönetim Kurulu Asil Üyeliğine Tarık Bağrıvatan, Ahmet Sevim Güroğlu, Ali Gülşen ve Cemal Vural, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği’ne Melis Sezer, Hasan Ballı, Ozan Kuşku ve Arzu Yıldırım seçildi. Birlik Delegesi Seçimleri’nde Hasan Ballı seçilirken Birlik Delegesi Yedek Üyesi ise Tarık Bağrıvatan seçildi. Meclis Başkanlığı Seçimleri’nde Hicret Özcan Meclis Başkanı, Fikri Altıntel ve Celal Yıkılmaz’da Meclis Başkan Yardımcısı seçildi. Katip Üyesi ise Ozan Kuşku oldu. Disiplin Kurulu Asil Üyeleri ise şu şekilde oldu; Muammer Öğüt, Melis Sezer, Sumru Özün, Faruk Bağrıvatan, Ozan Kuşku, Neslihan Taylan.


* “Hiç tereddüdüm olmadı”


Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün yaptığı açıklamada üyeleri “Bize o verdi-vermedi” şeklinde kesinlikle ayırmayacaklarını söyleyerek; “Seçim öncesinde İlçe Seçim Kurulu’na ve İl Seçim Kurulu’na itirazlarda bulunulmuş, bu itirazlar red edilmişti. Daha sonra seçimler yapıldı ve 22 oy farkla bizim Yeşil Listemiz kazandı. Seçim sonrası da İl Seçim Kurulu’na itirazlarda bulunuldu ve bu itirazlar da ret edildi. Bizim Yasamıza göre İl Seçim Kurulu’nun kararı kesindir. Bu karar için Yüksek Seçim Kuruluna gidilemez diye bir karar var. Buna karşın yine de Ankara’da Yüksek Seçim Kuruluna da itiraz edildi. İtiraz konuları hep aynı oldu. Bazı üye kayıtlarının yanlış yapıldığı, bazı üyelerin listede olması gerektiği, bazı üyelerin listede olmaması gerektiği konularında itirazlar oldu. Bu itirazlar sonrasında tüm üyelerimiz incelendi. Üyelerin listede olup olmaması durumu incelendi. Sonuç itibariyle Yüksek Seçim Kurulu seçimlerin tekrar yapılması talebini ret etti. İtiraz etmek herkesin doğal hakkıdır. Ben bu itirazları doğal olarak görüyorum. Biz seçimi 51 oya karşılık 73 oy alarak kazandık. Biz o 51 kişiyi de bize oy verdi olarak görüyoruz. Oy verdi ya da vermedi olarak değerlendirmiyor, hepsini kucaklıyoruz. Bundan sonra görevimize bakıyoruz. Belirli bir iş programımız vardı. Bu programa göre çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz 1 Mayıs’ta buradaydık, 3 Mayıs’ta da burada olduk. Hiçbir tereddüdüm olmadı” dedi.


* “Babaeski için 3 büyük proje kapıda”


Yeni dönemde hayata geçirmek istediği projelerden bahseden Başkan Özün; “Ben geçtiğimiz günlerde eski bir Yeşilyurt Gazetesi’nde seçim bildirgemi gördüm. Bildirgeme baktığımda tamamlanmayan işler olduğunu fark ettim. Bunlardan biri Canlı Hayvan Borsasıydı. Yeni dönemdeki en büyük projemiz Lisanslı Depoculuk Projesi olacak. İkinci projemiz ise Toprak Analiz Laboratuarı, üçüncü büyük projemiz ise Canlı Hayvanlar Borsası olacak.  Lisanslı Depoculuk Projesi bütçe bakımından çok büyük bir bütçeye sahip. Projede üreticilerimizin yararına olacak. Mesela Toprak Mahsulleri Ofisine veya tüccara ürün teslim ettiğinizde çeşitli kesintiler oluyor ve bazı ödemeler yapıyorsunuz. Lisanslı Depoculuğu biz yapar isek kesinlikle üreticiden hiçbir kesinti yapılmayacak. Bunu Lüleburgaz Ticaret Borsası uygulamaya başladı. Oradaki başkanımızı böyle çok faydalı bir hizmet yaptığı için kutluyorum.  Kaynak göstermeden proje söylenemez. Bu Lisanslı Depoculuğu Babaeski Ticaret Borsası’nın imkanlarıyla yapmamız mümkün değil. Avrupa Birliği Makro projeler açılacağını biliyoruz ve biz bu projeyle müracaat edeceğiz. Avrupa Birliği’nden bir katkı almayı düşünüyoruz. Şayet bu katkı projemizi gerçekleştirmeye yetmezse, Babaeski’deki meslek kuruluşlarıyla bir araya gelmeyi düşünüyoruz. Başta Ziraat Odası olmak üzere, Ticaret ve Sanayi Odası ve bazı tarımsal kalkınma kooperatifleriyle birleşerek bir anonim şirket kurmayı planlıyoruz. Bir başka projemiz ise Toprak Analiz Laboratuarı. Bu projenin %95’ini Avrupa Birliği ile gerçekleştirdik. Ama bizimle alakası olmayan Avrupa Birliği kararlarında birkaç proje var. Bu kararlar gerçekleştirildiğinde projemizi gerçekleştireceğiz. Şuan projemizin olabilirliği çok yüksek. Bu projeyle beraber buraya yağ analiz makinesi de gelecek. Üçüncü projemiz ise Canlı Hayvanlar Borsası. Bu konuyla bürokratlar ve siyasi partiler ilgileniyor. Bunu herkes kendi bölgesine çekmeye çalışıyor. Biz sonuçta ilçeyiz. Bu konuda ilin yanında şansımız ne olur bilemiyorum. Ama hayata geçirebilmek için çalışacağız. Pazar kurduğunuzda çalıştırabilmek için çok yakında başka bir Pazar olmamalı. Biz diyoruz ki Havsa’nın pazarını buraya çekelim. Çünkü arz talebi hazır. Buraya canlı hayvan pazarını kurabilmek için diğer meslek gruplarının da desteğini bekliyoruz. Böyle biz Pazar gerçekleşirse merdiven altı Pazar bitecek. Bu nedenle bu projenin hayata geçmesini istemeyenler olabilir. Ama kurulduktan sonra herkes bu sisteme alışacaktır. Çünkü artık bu Avrupa’nın değil, dünyanın sistemi bu. Borsamızı akredite etmek istiyoruz. Bu sayede Avrupa’da ne işler yapılıyorsa burada da aynısı yapılacak. Burada yapılan laboratuar testleri başka bir laboratuar tarafından da incelenecek ve elde edilen sonuçlara kimse itiraz edemeyecek. Daha şeffaf bir yönetim olacak. Bununla ilgili en önce İSO 2001 Belgesi alacağız. Daha sonra akredite olacağız” dedi.