Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişi’nin 79. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişi’nin 79. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişi’nin 79. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişi’nin 79. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişi’nin 79. Yıldönümü törenlerle kutlandı
22 Aralık 2009 - 09:25

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli’ne Gelişi’nin 79. Yıldönümü Kutlama Törenleri 20 Aralık 2009 Pazar günü saat 14.00’te Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

HABER MERKEZİ
Törenler daha sonra Kırklareli Halk Eğitim merkezi Salonu’nda devam etti.
Atatürk anıtı önündeki çelenk sunma törenine; Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ünal Başkur, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, Adalet Komisyonu Başkanı Hayri Üzel, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Mehmet Yiğit, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu ile kamu kurum kuruluş müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Akkoç, Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ünal Başkur’un çelenk koymasının ardından, Saygı Duruşu’nda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunması ile çelenk sunma töreni sona erdi. Buradaki törenin ardından öğrenciler başta olmak üzere oluşturulan kortej ellerinde Türk bayrakları ile birlikte Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’na geçti.
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda saat 14.30’da başlayan törende ilk olarak Saygı Duruşu’nda bulunularak, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ünal Başkur şunları kaydetti:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 20 Aralık 1930’da Kırklareli’ne geldiğinde ve öncesinde yaptığı gezilerinde tek bir amacı vardı. Oda Gözlem’di. Çünkü onun en temel isteği; Türk Ulusunu, bilimin öncülüğünde, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktı. Buda ancak gözlemle mümkündü.   
Seni özledik Atam. Ufkunu özledik, yol göstericiliğini özledik, onurlu duruşunu özledik. Bu vatan için verdiğin emeği, özverili çalışmalarını, ulusu bir araya getirmedeki akılcı yaklaşımlarını özledik. Bağımsızlık karakterini, barışa özlemini, söylevlerini, Gençliğe Hitabe’ni, 10. Yıl Nutku’nu, Bursa Söylevi’ni, birilerinin seni yerden yere vurmak için kullandığı, en insansı özelliklerini özledik Atam. Hatta birazdan sizin çok önemsediğiniz “Bunu mutlaka milli bir üretim haline getirin” dediğiniz Hardaliye’yi, şerefinize yudumlayacağız Atam.
“En gerçek yol gösterici bilimdir” sözünüzü özledik Atam. “Ne mutlu Türk’üm diyene” seslenişinizdeki sıcaklığı, içtenliği özledik Atam. Anıların ve yol göstericiliğin önünde saygıyla eğiliyoruz. Seni unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız Atam.”
Kırklareli Belediye Başkan Vekili Ünal Başkur’un yaptığı açılış konuşmasının ardından Gazeteci-Araştırmacı-Yazar Nazif Karaçam günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencisi Gizem Yürekli “Atatürk Bayrak Demek” isimli şiirini seslendirdi. Yine Ziya Gökalp İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından Atatürk’ün Kırklareli’ne gelişini simgeleyen Türk Bayrağı Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu’ya takdim edildi. Program Kompozisyon Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. (s)