ARSAN İnşaat, Kırklareli’deki İnşaat Faaliyetleri’ni tanıttı

ARSAN İnşaat, Kırklareli’deki İnşaat Faaliyetleri’ni tanıttı

ARSAN İnşaat, Kırklareli’deki İnşaat Faaliyetleri’ni tanıttı

ARSAN İnşaat, Kırklareli’deki İnşaat Faaliyetleri’ni tanıttı

ARSAN İnşaat, Kırklareli’deki İnşaat Faaliyetleri’ni tanıttı
08 Aralık 2014 - 09:21


Kırklareli merkez ilçede faaliyet göstermekte olan ARSAN İnşaat, Mimarlık ve Mühendislik Yapı Market’in organizasyonunda AKDEMİR Toprak Sanayi A.Ş. yetkilileri tarafından Kiremit ve Tuğla Ürünleri tanıtıldı.





HABER MERKEZİ


Bilgiç Hotel’de gerçekleştirilen tanıtım programı’na; ARSAN İnşaat, Mimarlık ve Mühendislik Yapı Market Sahibi Hasan Hüseyin Vural, İnşaat Mühendisi Kıvanç Vural, Mimar OnurRıza Çıtak, Müdür Volkan Çeçen, AKDEMİR Toprak Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Tolga Molu, Satış Müdürü Ahmet Kocakalay Yüksek Seramik Mühendisi Tuğba Ergüler, Kırklareli İnşaat Müteahhitleri Derneği (KİM-DER) Başkanı Selçuk Kınalı ile Dernek Üyeleri, Kırklareli’de inşaat alanında tanınmış Müteaahhitler, Mühendisler ve İnşaat Ustaları katıldı.


AKDEMİR Toprak Sanayi A.Ş . Yüksek Seramik Mühendisi Tuğba Ergüler’in fabrikada üretilmekte olan Kiremit ve Tuğlalar ile ilgili olarak bilgiler vermesinin ardından firma ile ilgili tanıtım videosu izlettirilerek sorulan sorular cevaplandırıldı.


Tanıtımın ardından Kırklareli’deki inşaat sektörünün durumu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ARSAN İnşaat, Mimarlık ve Mühendislik Yapı Market’ten Mimar Onur Rıza Çıtak şunları kaydetti:


“Türkiye'nin en dinamik sektörlerinden biri olan inşaat sektörü, 2013 yılında yüzde 7.1 büyüme gerçekleştirdi. 2013 yılında 1 milyon konut satılırken, sektör 2014 yılında hızla büyümeye devam etmiştir. Gayrimenkul ve inşaat sektöründe, gelecek 15 yılda doğacak 15 milyonluk konut ihtiyacının 3 trilyon dolarlık ekonomik hacim yaratabileceği düşünülüyor. Son zamanlarda potansiyelin farkedilmesiyle birlikte sektörün içinde bilgi paylaşımları artmaya başlamıştır. Var olan sorunların çözülmesi ve gelecekte sektörün ihtiyacı olacak enstrümanların belirlenmesi yönünde yapıcı ve kalıcı adımlar atılmaya başlanmıştır. .Bu gelişmeler yatırımcıların, mimar ve mühendislerle birlikte yapı kalitesini yükseltmeye yönelik çalışmalar içinde olmasını zorunlu kılmaktadır. Bölgemizin nitelikli yapılara olan ihtiyacının artmasını sağlayacak ana faktörlerin; Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi, Kırklareli Üniversitesi, Turizm, Tarım ve Hayvancılık sektörleri olacağı ön görülmektedir.


* Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi


Şu an 28 fabrika faaliyet göstermektedir; bunların içerisinde ünlü ve tanınmış firmalarla birlikte yapımına devam edilen ve sayıları gitgide artan fabrika yapıları gelecek 5 yıl içerisinde öngörüldüğü potansiyele sahip olacaktır. Bu da iş gücü ve göç demektir.


* Kırklareli Üniversitesi


Kırklareli Üniversitesi 3.500 dönüm yeni üniversite ana kampus alanıyla balkan coğrafyasındaki en büyük kampus alanı olma özelliğini taşımaktadır.10 yıl içerisinde yaklaşık 40.000 öğrenciye hizmet verecek olması; Yurt, AVM, Konut, Özel Hastane gibi bir çok yapıya olan ihtiyacı beraberinde getirecektir. 


* Turizm


Her açıdan gelişmekte olan bölgemiz, özellikle Yayla Mahallesi ve çevresinde Kırklareli Kent Konseyi, Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Belediyesi ve Kırklareli Valiliği gibi önemli mercilerin özverili çalışması sonucunda ilerleyen restorasyon çalışmalarıyla birlikte neredeyse hiç varlık gösteremeyen turizm sektörünü tetiklemiş olup, unutmuş olduğumuz eski eser yapılarının önemini tekrar bizlere hatırlatmış ve beraberinde getireceği potansiyelin şehrimize sağlayacağı katkısını kısa zamanda bizlere göstermiştir. 


* Tarım ve Hayvancılık


Kırklareli büyük ve küçükbaş hayvancılıkta pilot bölge konumundadır. Organik tarıma yönelimin artması ve Kırklareli’nin organik tarımda kirlenmemiş bir bölge sayılması nedeniyle Kırklareli ve çevresinin bu anlamda üretim üssü olması bekleniyor. Bölgemize gelecek büyük yatırımlarla birlikte inşaat sektörünün hacmi büyüyecek ve yeni istihdam alanlarına ihtiyaç artacaktır.”


Mimar Onur Rıza Çıtak sunumunun ardından ARSAN İnşaat, Mimarlık ve Mühendislik Yapı Market’in faaliyetleri hatkkında katılımcılıra bilgiler verdi. Çıtak’ın konuşmasının ardından Kırklareli İnşaat Müteahhitleri Derneği (KİM-DER) Başkanı Selçuk Kınalı’da bir konuşma yaparak, bir an evvel üye sayılarını 105’in üzerine çıkartarak Oda olmak üstediklerini belirtti. Kınalı, Oda olmaları halinde Kırklareli’deki inşaat alanında yapılacak olan atılımlarda daha rahat bir şekilde hareket edebileceklerini belirtti.


Konuşmaların ardından tüm katılımcılar ile birlikte yenilen akşam yemeğinin ardından program sona erdi. (Savaş Eskici)