Acil Polikliniklerine acil çözüm

Acil Polikliniklerine acil çözüm

Acil Polikliniklerine acil çözüm

Acil Polikliniklerine acil çözüm

Acil Polikliniklerine acil çözüm
08 Şubat 2011 - 09:27

*Kırklareli il Genel Meclisi Şubat ayı 1. birleşiminde söz alan CHP’li
İl Genel Meclis Üyesi Aydın Karakoç, Kırklareli genelindeki acil
polikliniklerin azlığına dikkat çekerek konunun İl Sağlık Müdürlüğü’nce
vatandaşın yararına olacak şekilde değerlendirilmesi gerektiğini
belirtti.


HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayı 1. Birleşimi 7 Şubat 2011 Pazartesi günü Meclis Başkanı M. Tuna Soykan Başkanlığında yapıldı.
Başkan Soykan, 10 Şubat 2011 Perşembe günü Ankara’da yapılacak olan İller Bankası toplantısına bir meclis üyesi arkadaşın görevlendirileceğini, bu konuda üyelerin kendilerini programlaması gerektiğini belirtti.
Gündemin 3. maddesi olan İl Özel İdaresinin 24/01/2011 tarih ve 606 sayılı, İl Özel İdaresi emrinde sürekli işçi kadrolarında "İş Makine Yağcısı" olarak görev yapan Ahmet Yonca ve "Düz İşçi" olarak görev yapan Nuri Demir'in emekliye ayrılmalarından dolayı, kadrolarının iptal edilmesi teklifi görüşüldü. Teklif okunduktan sonra oylamaya sunularak oy birliği ile kabul edildi.

-Yoksullara mikro kredi uygulaması görüşüldü
Gündemin 4. maddesi olan İl Özel İdaresi'nin 26/01/2011 tarih ve 663 sayılı, Yoksullara Mikro Kredi Uygulama Esas ve Usullerini Gösterir Yönetmelik görüşüldü. Kırklareli İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürlüğünce hazırlanan yönetmelik taslağının bir bölümü okundu. Okunan taslak sonrasında Başkan Soykan, bir buçuk yıl sonra taslağın karşılarına geldiğini belirterek; “Taslak içinde enteresan bir durum var. Taslakta; idaremize ödenek konmadığı için yoksullara mikro kredi uygulanmadığı belirtiliyor. Taslak gelmeden nasıl ödenek konulur. Valilerimizin değişmesi nedeni ile bu konuyu gündeme alamıyorduk. Şimdi önümüzde bir taslak var.” şeklinde konuşarak, yönetmelik taslağının daha önce komisyonca hazırlanan taslak ile karşılaştırılıp incelenmesi gerektiğini belirtip, maddeyi oylamaya sundu. Oy birliği ile kabul edilen madde Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 5. maddesi olan İl Özel İdaresi'nin 26/01/2011 tarih ve 664 sayılı, Köy İçme ve Kullanma Suyu Memba Tahsis Yönetmeliği ile Köy İçme suyu Tesisleri Proje Etüt ve Uygulama Teknik Yönetmeliği görüşüldü. İl Özel İdaresi ETÜT Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan yönetmelikler okundu. Daha sonra toplantıya 5 dakika ara verildi. Aranın ardından CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın konunun incelenmesi için İmar Komisyonuna sevkini talep ettiklerini belirtti. Madde oy birliği ile incelenmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.
Başkan Soykan, meclis üyelerince meclise bir önerge sunulduğunu, sunulan önergede Babaeski İlçesi’nin Düğüncülü köyünde bir hayvan çiftliğinin kurulup faaliyete geçtiği, buranın ruhsatlı mı yoksa ruhsatsız mı olduğu araştırılması istenildiğini belirtti.
Konu ile ilgili söz alan CHP’li Meclis Üyesi Alaattin Ergin, köylülerin kendisine bilgi vererek kurulan alanda şuanda sadece koyun bakıldığını, bu koyunların çiftlik dışında köy merasında otlatılmakta olduğunu, köylülerin bu durumdan rahatsızlık duyarak kendisinden bilgi istediğini kaydetti. Köylülere konu ile ilgili bilgisi olmadığını belirttiğini kaydeden Üye Ergin, bu yüzden konu ile ilgili bir önerge vermek istediğini, bu konunun araştırılarak köylülere bilgi vermek açısından buranın ruhsatlı mı yoksa ruhsatsız mı olduğunun araştırılmasını istediklerini ifade etti.
Başkan önergenin gündeme alınmasını oylamaya sundu. Önerge oy birliği ile kabul edilerek daha sonra görüşülmek üzere meclis gündemine alındı.

-Babaeski’de iki uzman doktor çekip gitti
Birleşimde gündem dışı konuşmalara yer verildi. İlk olarak CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın söz alarak; “Yaklaşık 50 yıl önce yapılan eski Babaeski Lisesi için yıkım kararı verildi. Bu lisenin tamiratının yapılmasını istedik fakat çok yüklü bir tamirat ücreti karşımıza çıktığın için yıkım kararı verildi. Yaklaşık 15 yıl önce yapılan ancak 1999 depreminde büyük hasar gören, Babaeski Atatürk İlköğretim Okulu ile ilgili çok sayıda hukuksal mücadeleden sonra yıkım kararı verildi.” şeklinde konuşarak bu iki binanın ilçede çok büyük bir sorun oluşturduğunu, binaların camlarının kırıldığını, geceleri içersine giren insanların uygunsuz hareketlerde bulunduğunu kaydetti.
Bu iki sorunlu binanın şuan yıkıldığını belirten Üye Hüseyin Taşkın, Babaeski Belediyesi ve İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkürlerini sunarak şöyle devam etti; “İlçemiz olarak bu sorunları çözmüş bulunuyoruz. Ama ilçemizde en büyük sorunumuz olan yeni Devlet Hastanesi yapımı sorunumuz halen devam ediyor. Geçen ayda bu sorunu mecliste dile getirmiştim. Yaptığım araştırmada Sağlık Bakanlığı’nın tüm prosedürleri tamamladığı, işin TOKİ’ye bırakıldığı karşımıza çıktı. Ama TOKİ’den bir çalışma olmadığını görüyoruz. Ben buradan özellikle önümüzdeki dönemde milletvekili aday adayı arkadaşlarımıza siyasi partilerimize seslenmek istiyorum; Babaeski sağlık konusunda çok büyük handikaplar ile dolu. Devlet Hastanesinde şuanda bulunan Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve Kadın Hastalıkları Uzmanı çekip gitti. Bu hastanede görev yapan sağlık çalışanlarını kutluyorum. Bu insanlar zor koşullar altında tüm faaliyetleri yaparak halka hizmet etmeye gayret gösteriyorlar. Siyasi irade biran önce harekete geçirilmelidir, daha önce Başbakanımızda bir yıl içinde Babaeski yeni Devlet Hastanesinin yapılacağı sözünü vermişti. İnşallah en kısa sürede çalışmalar başlar. Şimdiden arkadaşlarıma teşekkürlerimi belirtiyorum.”

-Acil poliklinikleri hasta trafiğine yetmiyor
Başkan Soykan, Lüleburgaz Devlet Hastanesi Acil Polikliniğine günde 250 kişinin geldiğini, sadece iki doktorun bu insanlara bakmaya çalıştığını, bu manzaranın sıklıkla yaşandığı konusunda kendisine bir vatandaş şikayeti geldiğini belirtti. Başkan Soykan, bu konunun incelenmesi için konuyu sağlık müdürlüğüne bildireceğini ifade etti.
Konu ile ilgili söz alan CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Nedim Orcan Lüleburgaz Devlet Hastanesi ile eski SSK hastanesi birleştirilince SSK hastanesindeki Acil Polikliniğin kapatıldığını, dolayısı ile nüfusu 100 Bin geçen Lüleburgaz’da sadece bir hastanede acil poliklinik kaldığını, onun da yetmediğini ifade ederek, iki hastanede de acil polikliniği olması gerektiğini belirtti.
Başkan Soykan, aynı sorunun Kırklareli’de de olduğunu, Bu konuyu sağlık müdürlüğüne bildireceğini söyledi.
Konu ile ilgili söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Aydın Karakoç, yasa gereği SSK’ya bağlı hastaneler ile devlet hastaneleri birleştirildiğinden Kırklareli’de de bir acil polikliniğin hizmet vermeye başladığını, tek acil poliklinik olunca Kırklareli’de de aynı sıkıntılar olmaya başladığını, Hatta Hasta Hakları Kuruluna acil poliklinik ile ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikâyet dilekçesi alındığını ifade etti. Kırklareli’deki acil servis personelinin de sıkıntıda olduğunu belirten Üye Karakoç, aynı sıkıntının Lüleburgaz’da da olmasının kendisini üzdüğünü belirterek; “Acil Servis personeli saniyeler ile yarışıyor. Ambulans sistemi oldukça güzel işliyor, ama insan yığılmaları çok sorun teşkil ediyor. Bu durumun il müdürlüğü tarafından tekrar ele alınıp değerlendirilerek vatandaşın yararına bir sonuç alınması gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Başkan Soykan birleşimi kapatarak 2. birleşimin 8 Şubat 2011 Salı günü saat 10.30 yapılacağını belirtti. (cs)