“Açıklamalar TBB’nin görüşünü yansıtmamaktadır”

02 Aralık 2011 - 09:27

Kırklareli Baro Başkanı Av. Harun Saygılı 12-13 Kasım 2011 tarihleri arasında yapılan 24. Baro Başkanları Toplantısı sonrasında bazı yayın organlarında ve Ankara Barosu’nun internet sitesinde yer alan bilgilerin “Türkiye Barolar Birliği’nin Görüşleri gibi” sunulmasını onaylamadıklarını belirterek şunları kaydetti:

HABER MERKEZİ

“Avukatlık Kanunu ve Hukuk Öğretimi - Eğitimi ile İlgili Model Seçimi” hususunun  konuşulup tartışılması amacıyla, 12-13 Kasım 2011 tarihlerinde  Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Konferans Salonunda 24. Baro Başkanları toplantısı yapılmıştır.

Toplantıda “Staja ve Mesleğe Kabul Koşulları, Avukatlık Ücreti ve Sözleşmesine İlişkin Hükümler, Disiplin Hükümleri, Barolar ve Barolar Birliği İle İlgili Hükümler, Mesleğin İfasına ve Avukatlık Ortaklıklarına Dair Hükümler  ….. gibi ” konu başlıkları tartışmaya açılmış, toplantıya katılan Baro Başkanları bu başlıklar hakkındaki  görüşlerini açıklamışlardır.

Tartışılan konu başlıklarının bir kısmı kabul görmüş bir kısmı ise reddedilmiştir. Yeni önerilerle görüş çeşitliliği sağlanmış, uzun süre değişiklik ihtiyacı göstermeyecek bir Avukatlık Kanunu Tasarı taslağının oluşturulabilmesi,  Hukuk Öğretimi ve Eğitimi Model Seçimi konusunda Baroların yaklaşımı belirlenmeye çalışılmıştır.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. V. Ahsen Coşar  ve Yönetim Kurulu Üyeleri tartışılan başlıklar konusunda hiçbir görüş beyan etmemiş, sadece Baro Başkanlarını dinlemiştir.  Bu itibarla toplantıda dile getirilen görüşlerin, olduğundan farklı  bir biçimde Ankara Barosu sitesinde ve bir kısım basın organlarında  TBB’nin görüşü gibi dile getirilmesi, yerinde ve isabetli değildir.

Basına kapalı olarak yapılan toplantıda konuşulanları, kamuoyunda yanlış algılamalara yol açacak şekilde tartışmaya açılmasını, savunma mesleği, Barolar ve Türkiye Barolar Birliği bakımından  yıpratıcı buluyor, onaylamıyoruz.” (s)