Abdullah Hacı’ya sevgi seli

Abdullah Hacı’ya sevgi seli

Abdullah Hacı’ya sevgi seli

Abdullah Hacı’ya sevgi seli

Abdullah Hacı’ya sevgi seli
11 Mart 2014 - 11:51

* Tansa’da izdiham yaşandı. Babaeskili bayanları salonlar almadı.



HABER MERKEZİ
Babaeski Belediye Başkanlığı “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında Tansa Düğün Salonu’nda saat 14.00'de bayanlara yönelik Pınar Ünlü Konseri ve Pilav Günü organize etti. Babaeskili bayanlar Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın düzenlediği etkinliğe ücretsiz olarak katıldılar.
Tansa Düğün Salonu’na gelen bayanlara Babaeski Belediye Başkanlığı tarafından karanfil ve kahve dağıtıldı. “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliğine katılan bayanlar Tansa Düğün Salonu’nu hınca hınç doldurdu. Kalabalıktan izdiham yaşandı.
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı düzenlenen etkinliğe saat 14.00’de eşi Hülya Yüksel Hacı hanım ile birlikte geldi. Abdullah Hacı ve eşi Hülya hanım salona girdiğinde Abdullah Hacı sevgisi zirve yaptı. Yer-gök Başkan Hacı’ya yapılan sevgi gösterileri ve alkışlarla adeta sarsıldı.
Başkan Hacı kürsüye gelerek salonu hınca hınç dolduran Babaeskili bayanlara hitaben şu konuşmayı yaptı;
“Babaeski Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliğimize yoğun ilgi gösteren Tansa Düğün Salonu’nu hınca hınç dolduran tüm bayanlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Cennet analarımızın, kadınlarımızın ayakları altındadır. Kadınlar bizim başımızın tacıdır. Hepimizin yetişmesinde analarımız, kadınlarımız en büyük paya sahiptir.  Bunun için kadınlarımız evlatlarının yetişmesine büyük özen göstermelidir. Vatanını, Milletini, Bayrağını ve Atasını seven, bu memleket için gözünü kırpmadan canını verecek ferasete sahip nesiller yetişmesini istiyorsak, kadınlarımızın çocuklarını hayata hazırlarken özen göstermek zorundadırlar. 
Dünya Kadınlar Günü tarihçesi 8 Mart 1857 tarihine dayanmaktadır.  8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.
26-27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag Kenti’nde Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
Türkiye'de ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı. 1975 yılında ve onu izleyen yıllarda daha yaygın ve yığınsal olarak kutlandı, kapalı mekanlardan sokaklara taşındı.
1975 yılında "Türkiye Kadın Yılı" Kongresi yapıldı. 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nden sonra 4 yıl süreyle herhangi bir kutlama yapılmadı. 1984'ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından "Dünya Kadınlar Günü" kutlanmaya devam ediliyor.”
Başkan Hacı yaptığı konuşmanın ardından; “Önce eşimin, sonra da sizlerin Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyor, hepinize iyi eğlenceler diliyorum” diyerek Hülya Hacı Hanıma sarılarak Kadınlar Günü’nü kutladı. Ardından diğer bayanlarında bizzat Kadınlar gününü kutlayan Başkan Hacı salondan ayrıldı.
Kutlama konuşmalarından sonra sahneye Pınar Ünlü geldi. Birbirinden güzel şarkıları ve mükemmel sahne performansı ile izleyenleri büyüleyen Pınar Ünlü duygusal şarkıları ile bayanları ağlattı. Hareketli şarkıları ile de oynattı. (Faruk Ceylan)