2013 yılının ilk İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı

2013 yılının ilk İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı

2013 yılının ilk İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı

2013 yılının ilk İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı

2013 yılının ilk İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı
30 Ocak 2013 - 09:18

Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 28 Ocak 2013 Pazartesi günü saat 16.00’da da Kırklareli Valisi Mustafa Yaman Başkanlığı’nda Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü’nde toplandı.




HABER MERKEZİ





Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan Kırklareli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında, Kırklareli’de faaliyet gösteren kuruluşların İş-Kur İl Müdürlüğünden talep edilen istihdam garantili işgücü yetiştirme kursları ile İş-Kur'un yürüttüğü faaliyetler ve mesleksiz işsizlerin mesleki eğitimlerine yönelik programların uygulamaya konulması konuları ile Kırklareli il ve ilçelerindeki Teknik ve Endüstri Meslek Liseleri ve Merkez Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyelerinde yeni meslek alanlarının açılması ile Mesleki Eğitim Merkezleri’nde yapılacak olan  Kalfalık ve Ustalık Sınavları konuları görüşüldü.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İş-Kur Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, konuşmasında il genelinde yürütülen faaliyetler çerçevesinde, Kırklareli İl ve ilçelerinde işverenlerin ihtiyaç duydukları nitelikli eleman yetiştirilmesi için 2012 yılı içerisinde Çalışanların Mesleki Eğitimine yönelik 27 grup, kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Girişimcilik kursu 9 grup, Hükümlülere yönelik  7 grup, Genel ve İstihdam Garantili Meslek Edindirme kursu 79 grup, Toplum Yararına Çalışma Projesi 31 grup, UMEM Projesi 36 grup olmak üzere toplamda 189 grup Kurs açılmış ve bu kurslara 3630 işsiz vatandaşımız katılmış ve meslek sahibi olduklarını söyledi.


İş-Kur İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılı içerisinde Kamu Kurum ve Kuruluşları’na 443 işsiz, özel sektör kuruluşlarına da bin 969 işsiz olmak üzere 2 bin 412 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi. İşe yerleştirilen kişilerin 128 kişisinin özürlü iş arayanlar olduğunu, 2 kişinin eski hükümlü olduğunu, 2 bin 282 kişinin de normal statüde iş arayan olduğunu belirtti. (Ufuk Ertop)