“2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yeni kampüse öğrenci götüreceğiz”

“2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yeni kampüse öğrenci götüreceğiz”

“2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yeni kampüse öğrenci götüreceğiz”

“2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yeni kampüse öğrenci götüreceğiz”

“2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda yeni kampüse öğrenci götüreceğiz”
17 Ocak 2013 - 16:17

Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörlü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, uzun yıllardır çalışmaların sürdüğü Kayalı Kampüsü’nde bir takım çalışmaların sona erdiğini, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında kayalı kampüsüne öğrenci götüreceklerini söyledi.




HABER MERKEZİ





Birinci Merkezi Dersliğin, Laboratuarın ve Kapalı Spor Salonu’nu teslim aldıklarını belirten Aykaç; “2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’na hazırlanıyoruz. Yeni Eğitim-Öğretim Yılı’nda kampüse taşınacağımız kesinleşti. Elektrik, Su ve Yol Yapımı sona erdi. 1. Merkezi Derslik, Laboratuar, Kapalı Spor Salonu bitti. Yemekhane, Kantin ve Kafeterya’yı kısa süre içerisinde teslim alacağız. Bir aksilik olmazsa Temmuz ayına kadar 2. Merkezi Dersliğin bitmesini planlıyoruz. 2. Merkezi Dersliği’nde bitmesinin ardından götüreceğimiz öğrenci sayısı bakımından hepsine cevap verecek kadar rahata kavuşmuş oluyoruz” dedi.


* Yeni kampüs yeni fakülteler


Kayaklı Kampüsü’ne yeni Eğitim-Öğretim Yılı’nda öğrenci götürmekle birlikte, yeni fakültelerin, mevcut fakültelere ait yeni bölümlerin ve Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan da birkaç bölüm açacaklarının müjdesini veren Aykaç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü;


“Yeni kampüsle birlikte yeni fakülteleri de hayata geçirmek istiyoruz. Eğer şartlar istediğimiz gibi giderse Mimarlık, İlahiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi’nin bir bölümüne öğrenci almak ve Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan da en az bir bölüm ya da 2 bölüm ile Eğitim-Öğretim’e başlamak istiyoruz. Meslek Yüksekokulu bünyesinde de açmak istediğimiz yeni bölümler ve birimler var. Onlar içinde şimdiden yoğun bir şekilde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.”


* 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 20 bin öğrenci hedefi


2007 yılında kurulan Kırklareli Üniversitesi’nin 5 yıl içerisinde 15 öğrenciyi hedeflediklerini ve hedeflerinin de üzerine çıktıklarını ifade eden Rektör Aykaç, Kırklareli Üniversitesi’nin her gün büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi.


Kayalı Kampüsü’ne öğrenci götürmelerinin ardından mekan sıkıntısı kalmayacağını belirten Aykaç, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 20 bin öğrenciyi hedeflediklerini vurguladı.


Her yıl daha fazla öğrenci arzuladıklarını kaydeden Aykaç;


“Şuanda yaklaşık olarak 16 bin öğrencimiz var. 10 bin öğrenci şehir merkezince 6 bin öğrenci de ilçelerde. Biz öncelikli olarak 5 yıl içerisinde gösterdiğimiz hedefimizi gerçekleştirdik. Hatta üzerine bile çıktı. Biz daha fazlasını arzu ediyoruz. 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda 20 bin öğrenci hedefledik. Sayısal yönde gelişmeye önem verirken, kalite yönünden de gelişmeye önem veriyoruz.


* Türkiye’de Öğretim Üyesi sıkıntısı hat safhada


Her şeyin mutlaka belli bir kısıtlama ve sınırlamaları var. Türkiye’de özellikle öğretim üyesi bakımından ciddi derecede sıkıntı var. Her branşta rahatlıkla istediğiniz kadar öğretim üyesi bulamıyorsunuz. Bazı branşlarda çok yoğun olmak üzere Türkiye’de çok büyük bir açık var. Üniversiteler Türkiye’de çok hızlı gelişti ve son zamanlarda yeni üniversiteleri çok açıldı. Bununla birlikte çok büyük bir kapasite meydana gelirken, öğretim üyesine talepte arttı ama arz yetersiz. Bu engellere rağmen Kırklareli Üniversitesi olarak her geçen gün büyümek için büyük bir gayret gösteriyoruz. Mevcut üniversitemiz bünyesinde eğitim ve öğretime devam eden birimlerin yeni bölümlerinin açılması konusunda ısrarlarımız sürüyor” dedi. (Ufuk Ertop)