2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Kutlama Programı açıklandı

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Kutlama Programı açıklandı

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Kutlama Programı açıklandı

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Kutlama Programı açıklandı

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Kutlama Programı açıklandı
16 Eylül 2013 - 09:47

16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak Eğitim-Öğretim yılı için Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Valiliği’nin programı şu şekilde oluştu:

HABER MERKEZİ


16 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayacak Eğitim-Öğretim yılı için Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kırklareli Valiliği’nin programı şu şekilde oluştu:


Bu program, Kırklareli İl Merkezinde ve merkeze bağlı ilköğretim Kurumlarında "İLKÖĞRETİM HAFTASI" nın anlam ve önemine uygun olarak coşku ile kutlanmasını sağlamak, böylece büyük Atatürk'e ve ilkelerine bağlılığı geliştirmek, Atatürk İnkılâplarını yaşatmak, ulusal birliği pekiştirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu program, 2013-2014 öğretim yılı "İLKÖĞRETİM HAFTASI 'nın kutlanmasında tespit olunan esaslar, usuller, hazırlık çalışmalarını, görevlileri ve bunların ödev ve yükümlülüklerini kapsar. Bu program, 222 Sayılı ilköğretim ve Eğitim Kanunu, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 22/08/2013 tarih ve 2167629 sayılı emirleri uyarınca hazırlanmıştır. Ayrıca Programın akışı şu şekildedir: 


 16 Eylül 2013 Pazartesi günü, saat 09:15'te İl Milli Eğitim Müdürü, İl Eğitim Denetmenleri Başkanı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürleri ile il Merkezindeki Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Müdürleri, bir öğretmenin sorumluluğunda İlkokul ve Ortaokullardan 10'ar öğrenci Bayrak ve flamaları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü önündeki Dingiloğlu Parkı'nda hazır bulunacaklar ve Çelenk Sunma Törenine katılmak üzere saat 09.30'da toplu halde Karaumur Caddesi üzerinden Vilayet Meydandaki Atatürk Anıtı'na yürünecektir. Çelenk Sunma Töreninde sunucu, Ahmet Mithat Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Keçici'dir. İstiklal Marşı'nı Ahmet Yener İlkokulu/ Ortaokulu Müzik Öğretmeni Uğur Özdilek yönetecektir. Çelenk Sunma Töreni ile Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’ndaki tören alanındaki düzenin sağlanmasından ve okulların bayrak flamalarının kontrolü ve tören alanına yerleştirilmesinden Ahmet Mithat Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Hüseyin Keçici ile istiklal Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Semih Baydemir sorumlu olacaktır. 16 Eylül 2013 Pazartesi günü, saat 10:30'da Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’nda yapılacak programa, İlimiz Merkezindeki Resmi/Özel Okullarımızın Müdürleri bizzat kendileri ve İlköğretim Kurumlarımız birer öğretmen nezaretinde 10'ar kişilik öğrenci grubu ile katılacaklardır. Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’nda yapılacak programın sunuculuğunu Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu Öğretmeni İlker Aladağ yapacaktır, istiklal Marşı'nı Ahmet Yener İlkokulu/Ortaokulu Müzik Öğretmeni Uğur Özdilek yönetecek; Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’ndan iki öğrenci birer şiir okuyacaktır. Okunacak şiirler 09 Eylül 2013 tarihi mesai bitimine kadar il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilecektir. Çelenk Sunma töreninde, Çelenk sunumu için Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu'ndan 1 bayan, 1 erkek öğretmen, ayrıca Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi için 1 erkek, 1 kız öğrenci hazır bulunacaktır.


1)16 Eylül 2013 Pazartesi günü, saat 10.00'da ilimiz Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda


a- Çelenk Sunma.


b- Saygı Duruşu.


c- İstiklal Marşı.


2)   Kutlamalara Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’nda saat 10.30'da yapılacak programla devam edilecektir.


1) Saygı duruşu.


2)  istiklal Marşı.


3)  Programa katılan tüm öğrencilere, Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu'ndan bir öğrenci tarafından Öğrenci Andı'nın okutulması.


4)  Öğrenciler adına Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu’ndan bir öğrencinin konuşması.


5)  Bir grup 8.sınıf öğrencisi tarafından, 1.sınıf öğrencilerine "Okula Hoş Geldiniz" çiçeğinin sunulması.


6) Okul Müdürü Hüdayi Akgün'ün konuşması.


7)  Protokol konuşmaları.


8) Öğrenciler tarafından "ilköğretim Haftası" konulu şiirlerin okunması.


9) Atatürk Ortaokulu'nun Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi.


10)  Kitap dağıtımı.


11) ilk ders.


12)  Kapanış. (Serkan Koçtürk)