2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başladı

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başladı

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başladı

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başladı

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başladı
17 Eylül 2013 - 09:36

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 16Eylül 2013 Pazartesi günü saat 10.00 ‘da yapılan törenlerin ardından başladı. İlk tören Kırklareli Merkez Vilayet Meydanında konulan Çelenk’in......

HABER MERKEZİ


2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı 16Eylül 2013 Pazartesi günü saat 10.00 ‘da yapılan törenlerin ardından başladı. İlk tören Kırklareli Merkez Vilayet Meydanında konulan Çelenk’in konulmasının ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam edildi ve bu şekilde sona erdi. 


Yeni Eğitim-Öğretim yılının ikinci programı ise Kırklareli İl Merkezinde bulunan Hamdi Helvacıoğlu İlk Öğretim okulunda yapılan törenle devam etti. Törene Saygı duruşu ve İstiklal Marşını okunması ile başlandı. Törende Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, Kırklareli Protokolünde bulunanlar ve çok sayıda Öğrenci velisi katılım gösterdi.     


Programa Öğrenci Andının okunmasının ardından 8.Sınıf Öğrencileri okula yeni gelen 1.Sınıf öğrencileri hoş geldiniz çiçeği takdim ettiler. Hamdi Helvacıoğlu Okul Müdürü Hüdayi Akgün’ün konuşmasının ardından Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz konuşmasını yapmak üzere kürsüde yerini aldı. Konuşmasında Korkmaz şunları dile getirdi: “Sayın Valim, Protokolün Saygıdeğer üyeleri, Değerli Meslektaşlarım, Kıymetli Veliler Sevgili Öğrenciler ve Basınımızın Değerli Mensupları. Yeni bir eğitim-öğretim yılının ilk gününde, ülkemizin geleceği olan Öğrencilerimizi yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği Öğrencilerimizle birlikte olmanın farklı heyecanı gururu içindeyiz. Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en ten ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı çağdaş olan toplumlara göre daha önce başarabilmişlerdir. Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan, uğraş dolu 1 süreçtir. Her geçen gün, bir öncekinden çok daha fazla bilgi ve beceri isteyen hayatimize çocuklarımıza daha nitelikli bir eğitim vererek geleceğe hazırlamak en Önemli görevimizdir. İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılın en büyük gücü, tartışmasız bilgidir. Bilgiye ulaşmak iç özellikle son yıllarda ilimizde eğitim ve öğretimin her alanında önemli çalışmalar yapılmaktadır. Müdürlüğümüz ve eğitim çalışanları olarak eğitim kurumlarımızda iyi bir fiziki altyapıya sahi katılımcı bir anlayışla yönetilen, sürekli geliştirilen öğretim programlan ile çağdaş ve demokratik bir eğitimin yapıldığı, rehberlik ve yönlendirmenin tam manasıyla uygulandığı, iletişim kanalların; sürekli açık tutulduğu, öğrenme ve bilgiye ulaşma yolarının öğretildiği, bilişim teknolojilerini kullanıldığı, okul çevre işbirliğinin sağlandığı Etkili Bir Okul Ortamını yakalamanın gayreti içindeyiz. İlimizde 335 okul, 2457 derslik, 3056 öğretmen ve 53848 öğrenci bulunmaktadır. Bir dersliğe düşen öğrenci sayısı ilk ve ortaokulda 20, ortaöğretimde 28’dir. İlimiz Okullaşma oranları itibariyi Türkiye ortalamalarının çok üzerindedir. Değerli öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz, Amacımız; geleceğimiz olan öğrencilerimizi, Milli Eğitimin genel amaçları doğrultusunda ve en iyi şekilde yetiştirmektir. Bunu sağlamak için sizlerle birlikte yeni gelişmeleri dikkate alarak var gücümüzle çalışacağız.


 Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarım açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olmanız; yöneticilerin ise Öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, öğrenci ve öğretmenlerden beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları onlara ulaştıran, öğretim programlanma başarısı için özgün bir yönetim sistemi geliştiren kişiler olmanız hedefimizdir. Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yaranna kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır.


Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrenciler; Sizlerden isteğimiz, çokça okumanız, araştırmanız, sorgulamanız, okuduğunuzu yorumlamanız ve böylece yeteneklerinizin farkına vararak, onları geliştiren donanımlı bireyler olmanızdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi :"Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz." Saygıdeğer Veliler; Bizlerin ve sizlerin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencilerimize, okulunuza sahip çıkmak ve onları desteklemektir. Bu nedenle okullarımızı, öğretmenlerimizi sürekli ziyaret ediniz. Öğrencilerimizle ilgileniniz, onlara değer veriniz. Öğrencilerimizin yalnızca öğretim yönünden değil, sosyal yönden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Çünkü bu öğrencilerimiz, sizlerin olduğu kadar, ülkemizin de geleceğidir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni Eğitim Öğretim yılının tüm öğrenci, veli ve eğitim çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, İlimizde eğitim kalitesinin arttırılmasında bizlere destek olan başta Valimiz Sayın Mustafa YAMAN olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine, hayırseverlere, medyaya şükranlarımı sunuyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.


Programda son olarak Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterisini sundu ve program sona erdi. Serkan Koçtürk