2012 yılının ilk Bilgi Alış Veriş Toplantısı yapıldı

2012 yılının ilk Bilgi Alış Veriş Toplantısı yapıldı

2012 yılının ilk Bilgi Alış Veriş Toplantısı yapıldı

2012 yılının ilk Bilgi Alış Veriş Toplantısı yapıldı

2012 yılının ilk Bilgi Alış Veriş Toplantısı yapıldı
05 Nisan 2012 - 09:34

Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü 2012 yılının ilk Bilgi Alış Verişi Toplantısı’nı (BAV) 03 Nisan 21012 Salı günü saat 14.00’te İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapıldı.




HABER MERKEZİ





Toplantıya; Kırklareli İl Müdürü Hasan Çebi, Babaeski İlçe Müdür V. Üzeyir Güngör, Lüleburgaz İlçe Müdürü Hasan Karaman, Demirköy İlçe Müdür V.  Musa Vatansever, Kofçaz İlçe Müdür V. Hüseyin Yığın, Pehlivanköy İlçe Müdür V. Ali Doğan, Pınarhisar İlçe Müdürü Ömer Faruk Naralan, Vize İlçe Müdür V. Meltem Özalp, Şube Müdürleri, Tar-Gel Elemanları ile teknikerler ve personel katıldı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, 2012’nin Yaz Dönemi Çalışmaları’nın başlayacağını belirterek bu dönem boyunca yapılacak olan çalışmaların bu toplantıda konuşulacağını belirterek şunları kaydetti: 


“2012 Yılı’nın yaz dönemi geliyor. Büro çalışmaları tamamlanmak üzere. Desteklemeler, icmaller hazırlandı, bakanlığa gönderildi. Şimdi arazi çalışmalarına başlayacağız. Öncelikle bu sezon hem ilimize, hem çiftçimize, hem milletimize hayırlı uğurlu, bereketli olsun. İnşaalllah güzel bir sezon geçiririz. Yağışlı verimli bol kazançlı bir dönem olur. Bu konu çok önemli. Çünkü ürününü yetiştirirsin bol üretirsin, satamazsan hiçbir anlamı kalmaz. Yeni sezona başlıyoruz. Yakında Koruma Şube Müdürlüğü tarafından süne çalışmaları başlayacak Oluşturacağımız ekiple arazilere çıkılacak. Bu ekipler birebir tarları ziyaret edecekler. Oradaki hastalıklarla ilgili yoğun bir kontrol çalışmaları yapacaklar. Yapılan çalışmaların içerisinde bizlerde İl müdürlüğü, ilçe müdürlüğü olarak köydeki çalışan arkadaşlarımızla birebir tarlasına ulaşmamız gerekiyor. Bizler bu zamana kadar gündüz ve gece toplantıları yaparak teorik bilgileri aktardık. Fakat bundan sonra oluşturduğumuz ekipteki arkadaşlarımız tek tek tarlalara ulaşıp yerinde kontrol yapıp, tarladaki görmüş olduğu eksiklikleri tespit edecekler ve yapılması gerekeni yapacaklar. Vatandaş yanlış gübreleme yapıyor. Toprak analizi yapılmadan yapılan işlem sağlıklı değildir. Amacımız vatandaşı bilinçlendirmek. Onlara birkaç tane tarla demonstrasyonu yapıp sonuçlarını gösterelim. Bir başka konuda Bitki koruma faaliyetleri ile ilgili ilaç kullanımı. Bu konuyu vatandaşa anlatıp bilgilendireceğiz. Topraktaki sulama, gübreleme ve ilaçlama bizim için çok önemli konulardır. Çünkü verimi direkt etkileyen unsurlardır.


Bu zamana kadar bize gelen vatandaşa bu konuları anlattık. Bundan sonra vatandaşın ayağına gidip tarlada birebir anlatacağız. Araziye çıkıp çiftçimizle beraber olacağız. Geçen yıl verilip dikimi yapılan meyve fidanlarımız var. Bunları takip ediyoruz. Şuana kadar tutmayan fidan olmadığının raporunu aldım Bunların takipçisi olacağız. İlçedeki Kooperatifler veya Tar-gel Danışman arkadaşlarımızın bölgesindeki kooperatifleri ziyaret edip sıkıntılarını dinliyoruz. Yönetim ve üyeler bir araya getirilip eğitimler verildi. Bu eğitim sonucunda belirli bir birikim oluştu. Ama biz bundan sonrada bu konuyu takip edip bilmeyerek yanlış yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bunun için her türlü bilgilendirme ve aydınlatmayı yapacağız. Aşılama çalışmalarımızın bir kısmı bitti, bir kısmı başladı. Şap aşılamaları sona erdi ama, Brusella Aşısı devam ediyor. Diğer önemli bir konuda büyükbaş hayvanlara küpe takımı. Gittiğiniz yerlerde küpesiz hayvan görürseniz uyaralım. Kayıt altına aldırsınlar. 6. aydan itibaren kayıt atına almak.  Hatta vatandaşa bu uyarılar tutanakla bildirilip, tutanakların saklanması gerekiyor. Tar-Gel Danışmanı arkadaşlarımız bu konuların vatandaşa anlattığına dair tutanaklarını ilçe müdürlüklerine versinler.”


Yapılan konuşmanın ardından; Merkez ve İlçe Müdürleri tarafından 2012 yılı başından bugüne kadar yapılan çalışmalarla ilgili brifing verildi. İl Eğitim ve Yayım Programı’na ait 1. Dönem Uygulama Raporları okundu. Meyvecilik ve Bağcılık Projesi fidan dağıtımı, uygulamaları ve karşılaşılan sorunlar konuşuldu. Tar-Gel Projesi çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı. Hayvan Sağlığı Aşılama ve Uygulamaları anlatıldı. 2090 Sayılı Yasa ve Uygulama Çalışmaları hakkında bilgiler verildi. (s)