2011 Yılı Gelir Bütçesi yeniden “Hayırlı olsun”

2011 Yılı Gelir Bütçesi yeniden “Hayırlı olsun”

2011 Yılı Gelir Bütçesi yeniden “Hayırlı olsun”

2011 Yılı Gelir Bütçesi yeniden “Hayırlı olsun”

2011 Yılı Gelir Bütçesi yeniden “Hayırlı olsun”
10 Aralık 2010 - 09:23

* Kırklareli İl Genel Meclisi üzerine eklemeler yapılan 2011 Yılı Gelir Bütçesi’ni ikinci kez meclisten geçirdi.


HABER MERKEZİ
Kırklareli İl Genel Meclisi Aralık ayı 4. birleşimi 9 Aralık 2010 Perşembe günü Meclis Başkanı M. Tuna Soykan Başkanlığı’nda yapıldı. Saat 11.30’da Kırklareli Valiliği Atatürk toplantı Salonu’nda yapılan birleşimde ilk olarak bir önceki birleşime ait tutanak özeti okunarak oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra gündemin 3. maddesi olan İl Genel Meclisinin 05/11/2010 tarih ve 143 sayılı kararı ile kabul edilen Tarifeler Yönetmeliği'nin ilgili maddelerine göre Su Kiralama Tarifesi ile Hizmetler ve Teminatlar Tarifesi’nin belirlenmesi maddesi görüşüldü. Başkan Soykan, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü tarafından meclis gündemine taşınan konunun muallâk bir konu olması nedeni ile araştırmak üzere komisyonlara sevk edilmesi gerektiğini belirtti. İlk olarak konunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini isteyen Başkan Soykan, CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın’ın; “Bu komisyonda çok sayıda incelenecek ve yorucu konular var. Bence bu komisyona sevk etmeyelim” demesi üzerine madde oy birliği ile Çeşitli İşler Komisyonu’na havale edildi.
Gündemin 4. maddesi olan, bir önceki birleşimde üzerinde değişiklikler yapılan 2011 Yılı İl Özel İdaresi Gider Bütçesinin onaylanması maddesi görüşüldü. İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Engin Marmara, Gider Bütçesi ile ilgili maddeleri sırayla onaylanacağını belirterek, geçen birleşimde Gider Bütçesi’ndeki eksikliklerin giderilmesi ile tekrardan oylanacağını söyledi. CHP’li Meclis Üyesi Nedim Orcan, Gider Bütçesi’nin tamamı yerine yapılan değişikliklerin onaylanmasını istemesi üzerine Müdür Marmara, tüm ödeneklerde farklılıklar yaşandığı için tümünün onaylanması gerektiğini söyledi. Daha sonra tüm maddeler sırayla oylanarak oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 5. maddesi olan İl Genel Meclisi'nin 07/12/2010 tarih ve 170 sayılı kararına istinaden, 2010 Yılı sonu itibariyle İl Özel İdaresi Bütçesi’nde kullanılmayacağı anlaşılan tertiplerden 146 bin 100 TL ödeneğin alınarak ihtiyaç duyulan Görev Giderleri Tertibi’ne aktarılması hususunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. CHP’li Meclis Üyesi Aydın Karakoç raporu okuyarak İl Özel İdaresi bütçesindeki kullanılmayan tertiplerde bulunan 146 Bin 100 TL’nin Görev Giderleri Tertibi’ne aktarılmasının komisyon olarak uygun bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine Başkan Soykan raporu oylamaya sundu ve komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin 6. maddesi olan İl Genel Meclisi'nin 08/12/2010 tarih ve 173 sayılı kararına istinaden, 2010 Yılı sonu itibariyle İl Özel İdaresi Bütçesi’nde kullanılmayacağı anlaşılan tertiplerden 110 bin TL ödeneğin alınarak Diğer Personel Tertibi’ne aktarılması hususunda Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor görüşüldü. CHP’li Meclis Üyesi Aydın Karakoç raporu okuyarak, İl Özel İdaresi Bütçesi’nde kullanılmayacağı anlaşılan tertiplerde bulunan 110 bin TL’nin Diğer Personel Tertipleri’ne aktarılmasının komisyon tarafından uygun görüldüğünü belirtti. Başkan Soykan raporu oylamaya sundu ve rapor oy birliği ile kabul edildi.
* “Meyveciliği Geliştirme Projesi ne aşamada”
Görüşmeleri yeterli bulan Başkan Soykan oturumu kapatacağını söyleyerek, oturumu kapatmadan önce söz almak isteyen olup olmadığını sorması üzerine söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Taşkın şunları kaydetti;
“Geçen yıl Turizm Hizmet Birliği konusunda bir çalışmamız olmuştu. Bugüne kadar bu konu ile ilgili herhangi bir çalışmanın olmadığını görüyorum. Bu konu ile ilgili Turizm Alt Hizmet Birliği yönetmeliği oluşturulacaktı. Yetkililerin bu konu ile ilgili meclisimizi bilgilendirmesini istiyorum. Geçtiğimiz aylarda İl Tarım Müdürlüğümüzün hazırladığı Meyveciliği Geliştirme Projesi ile ilgili borçlanma konusunda tekrar Sayın Valimiz ve Sayın Genel Sekreterimize bir yetki vermiştik. Bu konudaki çalışmaların ne aşamada olduğunu ve bu çalışmaların biran önce yapılarak kış geçmeden uygulamaya geçilmesi konusunda öncelik tanınmasını temenni ediyorum. İlimizin turizmi açısından çok büyük önem taşıyan İğneada’daki İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işlettiği Öğretmenler Kampı konusunda Özel İdare birçok sorunlar yaşadı. Bu konu ile ilgili gelişmeler hakkında meclisimizin belgilendirilmesini istiyorum.”
Başkan Soykan Üye Taşkın’ın konuşması sonrasında birleşimi kapatarak 5. Birleşimin bugün saat 11.00’da yapılacağını belirtti. (c.s.)