2010 Avrupa Serbest Uçuş Model Uçak Şampiyonası sürüyor

2010 Avrupa Serbest Uçuş Model Uçak Şampiyonası sürüyor

2010 Avrupa Serbest Uçuş Model Uçak Şampiyonası sürüyor

2010 Avrupa Serbest Uçuş Model Uçak Şampiyonası sürüyor

2010 Avrupa Serbest Uçuş Model Uçak Şampiyonası sürüyor
22 Temmuz 2010 - 09:19

Türk Hava Kurumu (THK) ve Ankara Yenimahalle Havacılık Kulübünün işbirliğiyle düzenlenen, ''2010 Avrupa Serbest Uçuş Model Uçak Şampiyonası''nda F1C model dalında yarışmalar başladı.

 



Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Müsellim köyünde düzenlenen yarışmalara, 25 ülkeden 250 yarışmacı katıldı.
Ankara Yenimahalle Havacılık Kulübü basın sorumlusu Kadir Baran yaptığı açıklamada, 2010 Avrupa Serbest Uçuş Model Uçak Şampiyonası'nın Türkiye şartlarında yapılmış en büyük şampiyona olduğunu söyledi.
İnsanların çok meraklı olduğunu ve çevre köylerden vatandaşların şampiyonanın yapıldığı yere geldiğini belirten Baran, ''Bu enteresan bir spor dalı. Genelde uçurulan modellerin yüzde 80'i uçurulan kişi tarafından imal edilmiş modellerdir. Bu da dünya üzerinde böyle bir spor dalının eşi benzeri olmadığının en büyük örneğidir. Yarışmacıların hepsi meslek sahibi insanlar, bu işi hobi olarak yapıyorlar'' dedi.
Şampiyonada 250 sporcunun mücadele ettiğini ifade eden Baran, şu bilgileri verdi:
''Şampiyonaya katılan ülkelerin hepsi memnun. Hava şartları model uçakları olumsuz etkileyebiliyor ve bazen istenildiği gibi olmuyor. Modeller elden çıktıktan sonra ineceği yerle arasında 3-4 kilometre oluyor. Mümkün olduğunca ovalar seçiliyor. O yüzden de geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Müsellim köyünü tercih ettik. Yarışmalarda F1C, F1B, F1A dallarında olacak. Türkiye'de serbest uçuş modelcisi yaklaşık 20-25 kişi. Bunların hepsi de milli takım düzeyindeki kişiler.''
Müsellim Köy Muhtarı Murteza İtmiş ise ''5 yıldır düzenlenen model uçak yarışmaları köy ekonomisine katkı sağlıyor. Köy sakinlerimiz yabancı ülke insanlarıyla tanışıyor, dostluklar kurarak, farklı kültürle tanışıyor. Bizler için çok güzel bir olay. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıyoruz'' dedi.
* F1C Klasmanı’nda takım halinde İtalya 1. oldu
2010 Avrupa Serbest Uçuş Model Uçak Şampiyonası F1C Klasmanı’nda dereceye giren ülkelerin ferdi ve takım sıralaması şöyle:
F1C Klasmanı Ferdi Dereceleri:
1. Evgeny Verbıtskı (Ukrayna)
2. Tarık Yusufbasıc (Bosna Hersek)
3. Leonıd Yakovenko (Rusya)
F1C Klasmanı takım sıralaması:
1. İtalya 3885 saniye
2. Rusya 3797 saniye
3. Polonya 3795 saniye aa